Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Franz

Katar Grand Prix - wreszcie!

Polecane posty

To treningi ale czy te miekkie opony wytrzymaja wyscig? Bo sie okaze, ze na ostatnich kilku okrazeniach nie da sie juz na nich tak szybko jechac  :roll:

Edytowano przez xxtreme

Dokładnie na miękkiej nie da się przejechać wszystkich okrążeń podczas wyścigu. Podkreślano to nawet wczoraj podczas wieczornych testów.

Jorge zawsze narzeka :)

Masz racje kolego w zeszłym roku na Marca ,że jeździ zbyt agresywnie :)

Masz racje kolego w zeszłym roku na Marca ,że jeździ zbyt agresywnie :)

no na przyklad  :mrgreen: a teraz czas na q2 :)

Edytowano przez ukasz

Ja to zauważyłem coś ciekawego pierwsza 9-tka czasówka 1,54...... z różnicą w granicach 0,..., 4 sek, jednak w wyścigu to co innego, 41 - dwa razy zgruzował motocykl, ciśnienie za duże...

Pozdr. J-999

Warm up dla Andrei Iannone  :clap:

Że ten chopok zamiesza to wiem tyko kiedy ?  :mrgreen:

Jednym zdaniem:

Festiwal wywrotek...

wygrał Marqez po zciętej walce z Rossim...

Nasz Dovi i Cal piąty i szósty, ale fuksem, przez wywrotki, Lorenzo, Bradla i Batisty...

Pozdr. J-999

Emocje niesamowite , jestem wykończony bo jechałem  z nimi sciskając "jaśka" - nie klekota - poduszke  :mrgreen:

Cisnienie w pierwszym wyścigu sezonu robi swoje i skutkuje gruzami , strasznie mi szkoda Iannone bo ja wciąż uważam że to on bedzie nr 1 w Ducati ;) . Podobny do Super Sica - podium albo gleba , i myslę że te podium się zbliza  :twisted:

wlasnie wrocilem do domu, zdazylem juz tylko zobaczyc tabele... mozna gdzies z playbacku zobaczyc wyscig?

Ja byłem dzisiaj z kolegami na endurzeniu w ciężkim terenie- ciężkim motocyklem, "na powrocie" tak się spieszyłem na wyścig, że prawie zgubiłem resztę , co zakręt to długi slajd a wchodziłem w zakręty jak Stoner Ducatem, oczywiście bez kolanka, ale tak się wprawiłem że uślizgi obu kół mi się udawały heheheeh, a jeszcze przed szczytem zakrętu, przygotowanko, i już dodawanie gazu, a potem ostro na fulll i ogień..... ale zdążyłem po 10 godzinach taplaniny w polnych trzęsawiskach, naszej "małej pustyni", oraz kluczeniu między zwalonymi drzewami nad jeziorami....

Wyścig był konkret, szkoda Ianonne, chyba muszą poprawić hamownię, albo zminić dostawcę opon :mrgreen: , bo mam wrażenie, że dostają używki po Marqezie....

Pozdr. J-999

Edytowano przez klekot999

Bardzo dobry wyścig :) VR  dał rade ,szkoda  Iannone.

Dobry początek sezonu i oby było więcej takich pojedynków.

Ciekawie było na początek sezonu. Sporo się działo, wszyscy się ścigają, a i tak wygrywa Marquez. Cieszy mnie, że o podium może walczyć teraz kilku zawodników więcej, niż w ubiegłym sezonie. To dobry prognostyk i dobra zabawa dla widzów :razz:

Piękne gleby horchy lorenzo i adolfa bradla :cool: warto było oglądać :mrgreen:

Rossi nie poradził sobie z nie do końca sprawnym małolatem, słabiutko. :razz:

Czekam teraz na starcie horchy i małolata, będzie ciekawie.

Rossi kilka razy mógł wyprzedzić, a jednak chował się za Marqueza. Oszczędzał paliwo? Gdyby nie błąd na ostatnim kółku...

Jestem natomiast pełen podziwu dla mechaników, a w zasadzie to chyba bardziej konstruktorów Yamahy. W ubiegłym roku Rossiemu tuż za metą skończyło się paliwo. W tym roku na mniejszej ilości paliwa starczyło jeszcze na rundkę honorową przy lepszym czasie ogólnie o prawie 5 sekund (42:40:820 do 42:45:792).

A Marquezowi nie wiem czy ta noga rzeczywiście jeszcze przeszkadzała. Ani to obojczyk złamany tydzień wcześniej, ani nie widać tego po czasie (pojechał szybciej niż rok temu o prawie 6 sekund).

Jedno jest pewne - takie wyścigi chcę oglądać!

Ta Shogun. Jeszcze jedno jest zauwazalne. Yahama jedzie szybko bardzo szybko. Pierwszy raz widziałe, aby na wyjsciach Hynda była gorsza od Yahamy. Ducati poprawiało sie o 15 sek do poprzedniego roku, ale to mało szlag mnie trafia...............

Ducati pojechało bardzo dobrze ciekawe co by było jak by Iannone nie zaliczył gleby ;) To prawda ,że Yamaha jest szybka na wyjściach (lepje niż w poprzednim sezonie ) ale na prostej startowaj  króluje Honda nic się nie zmieniło :) Ale początek sezonu rewalacja oby tak było w każdym wyścigu.

Mówiąc szczerze nie widziałem już tego królowania najszybszej Hondy nad najszybszą Yamahą na prostej S-M.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.