arvent 0 Napisano Marzec 25, 2014 Po dłuuugiej przerwie nadszedł czas na zakup wymarzonej maszyny. Trzymam się swoich zapędów na zrobienie Monster Cafe Racer ..trzymając się starego projektu szukam 1000 ...choć biorę pod uwagę także S2R. Potrzebuję Waszej pomocy w wybraniu odpowiedniego egzemplarza. Na otomoto molestuję to ło:http://otomoto.pl/ducati-monster-monster-1000-gwarancja-2-lata-M3823086.html Cena raczej adekwatna, na pierwszy rzut oka, w danych technicznych zdziwiła mnie moc ...sprzedawca podaje 85KM ...dzwoniłem tam i próba wyjaśnienia tych wartości zeszła do domysłów ...mianowicie ten motocykl ma wbite 85KM w dokumentach od Włocha. Ponoć chodzi o włoskie przepisy i rzekomo w papier wbito mniejsza wartość niż jest faktycznie. Gdybym miał się rzucać na ten egzemplarz, to wolałbym mieć jasną sprawę ile mam kucy ...czy włoch to zdławił, czy jest to fikcja w birokracji. Gdybam, czy w Warszawie nie puścić tej maszyny na hamownię.Czekam na większe zdjęcia, bo z tych nie widać całej prawdy. Tylna opona nie grzeszy świeżością. Szczerze to wolałbym dorwać coś sprawdzonego, czyli od kogoś z forum ...bo tak biore niespodziankę, sprzedawca sam do końca nie tryskał wiedzą o przeszłości tej maszyny..Ktoś też poluje na tą maszynę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Marzec 25, 2014 Arvent - welcome back!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Marzec 25, 2014 Ile według ciebie powinna mieć litrowa dwuzaworówka? Bo z tego, co pamiętam to włosi podawali moc na kole 84koniki i tyle pewnie wpisali, więc nie ma się co przejmować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Marzec 25, 2014 Ile według ciebie powinna mieć litrowa dwuzaworówka? Bo z tego, co pamiętam to włosi podawali moc na kole 84koniki i tyle pewnie wpisali, więc nie ma się co przejmować. Sprawdzałem sobie dane techniczne tego modelu i jak dobrze pamiętam, to prawie wszędzie podaje się 94KM http://www.bikez.com/motorcycles/ducati_monster_1000_2005.php ..choć na jednej stronie także znalazłem wpis na 84KM ..więc zaczynam się gubić co jest grane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Marzec 25, 2014 Do ktoregos tam roku ducati podawalo moc na kole, a pozniej zaczelo tak jak wszyscy inni na wale. Stad moze byc rozbieznosc. Swoja droga, jezeli DS1000 ma 94km - to po grzyba bylo rozwiercac ten silnik do 1100 dla 1km? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Marzec 25, 2014 W sierpniu ub. roku interesowałem się tym Monsterem z Armed Bike. I jeszcze drugim - też czarnym, ale z owiewką. Zacząłem wtedy taki wątek: http://docpoland.com/temat/15399-dwa-monstery-1000-z-armed-bike-w-warszawie/ A co do mocy? Ostatecznie kupiłem innego Monstera 1000 (w wersji S i.e.) i w dowodzie rejestracyjnym mam 62 kW, czyli 84 KM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Marzec 25, 2014 W sierpniu ub. roku interesowałem się tym Monsterem z Armed Bike. I jeszcze drugim - też czarnym, ale z owiewką. Zacząłem wtedy taki wątek: http://docpoland.com/temat/15399-dwa-monstery-1000-z-armed-bike-w-warszawie/ A co do mocy? Ostatecznie kupiłem innego Monstera 1000 (w wersji S i.e.) i w dowodzie rejestracyjnym mam 62 kW, czyli 84 KM. Dzięki za ten post, od sierpnia trochę minęło ...jak dobrze rozumiem, te dwa matowo czarne monstery, które mają w swoim komisie, to nadal te same ..które swego czasu doglądałeś. Mam słabą wiedzę od strony mechanicznej, jakbym pojechał do Warszawy, to pewnie także dałbym sobie wcisnąć każdy kit. Dostałem trochę duży zdjęć od Armed Bike ...podoba mi się, że ma liftowe kierunki z przodu i z tyłu ..co zauważyłem to na zdjęciu z otomoto widać, że łańcuch jest stary ..natomiast na fotach, które dostałem pocztą jest nówka łańcuch ...czyli coś w nim zmieniają. Z wyglądu bardzo mi pasuje, ale nie chciałbym się wrąbać w koszta remontów na dzień dobry... :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Marzec 25, 2014 (edytowany) jak dobrze rozumiem, te dwa matowo czarne monstery, które mają w swoim komisie, to nadal te same ..które swego czasu doglądałeś. Tak wygląda. A co do oględzin i oceny technicznej w Wa-wie - spróbuj może dogadać się z chłopakami z motomaniax. Zwłaszcza, że musieli się już co do jednego z nich wypowiadał w tym moim temacie: http://docpoland.com/temat/15399-dwa-monstery-1000-z-armed-bike-w-warszawie/?p=223606 Edytowano Marzec 25, 2014 przez Motoricko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Marzec 26, 2014 Dorzucam parę fotek, które dostałem wczoraj od sprzedawcy z Armed Bike ...ogólnie kusi mnie ta maszyna, chyba zbiorę się na wypad do stolicy, z tym, że będę kładł nacik na wysłanie monstera do warsztatu, który zdiagnozuje, czy konkretnie ten jest godnym egzemplarzem, czy jednak kryje coś w sobie. Jak widac łańcuch wymieniony. Coś jeszcze rzuca się Wam w oczy? Chcę dobrze wybrać, cenowo właśnie przy 15-16 tyś. zł. Optymalny miesiąc zakupu ..maj ...natomiast, gdy znajdę coś wcześniej ..to też da radę ...a jak trzeba, to poczekam nawet do lipca.. byle wreszcie ten sezon :razz:Myślę nad formą przekupstwa któregoś desmo, aby ruszył się ze mną :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raxon 1 Napisano Marzec 26, 2014 Widzę, że pan handlarz poczynił inwestycje i wymienił łańcuch. Nasmarował nawet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamo 1 Napisano Marzec 27, 2014 Dorzucam parę fotek, które dostałem wczoraj od sprzedawcy z Armed Bike ...ogólnie kusi mnie ta maszyna, chyba zbiorę się na wypad do stolicy, z tym, że będę kładł nacik na wysłanie monstera do warsztatu, który zdiagnozuje, czy konkretnie ten jest godnym egzemplarzem, czy jednak kryje coś w sobie. Jak widac łańcuch wymieniony. Coś jeszcze rzuca się Wam w oczy? Chcę dobrze wybrać, cenowo właśnie przy 15-16 tyś. zł. Optymalny miesiąc zakupu ..maj ...natomiast, gdy znajdę coś wcześniej ..to też da radę ...a jak trzeba, to poczekam nawet do lipca.. byle wreszcie ten sezon :razz: Myślę nad formą przekupstwa któregoś desmo, aby ruszył się ze mną :roll: Wszytskim motocyklom od tego sprzedawcy 'coś' jest. Co bym nie oglądał to zawsze jakaś drobnostka... Zainteresuj się może S2R od Maniaxów, będzie pewniejszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Slawek 0 Napisano Marzec 27, 2014 (edytowany) taka moja sugestia - to, że motocykl nie sprzedaje się od roku czy dłużej niech nikogo nie dziwi, to nie jest towar szybko rotujący - można oczywiście jak niektórzy sprzedawcy wystawić sprzęt raz za np 20.000 , nie sprzeda się to drugi raz za 19.000 i tak schodzić i schodzić - tylko to bez sensu później jest taka rozbieżność w cenach jak widać na ajlegro czy innych naszych portallach nie każdy amator dwóch kółek odważy się zakupić DUCATI - znaczna większość weźmie ... (wiadomo co ;) więc podsumowując nie dziwmy się że dukaty się długo sprzedają - sam jak będę sprzedawał swojego to nie zejdę z ceny tylko by się pozbyć ..aha i jeszcze obserwacja: -to nie są kierunki poliftowe tylko jakieś "tuningowe" z allegro -szkoda ze sprzedawca dopiero teraz zrozumiał że warto pewne braki pouzupełniać, (jego pieniądze - jego strata) -nie kupił bym od gościa który wmawia nieprawdę (mówię o przypadku Raxona w Armed bike) Edytowano Marzec 27, 2014 przez Slawek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Marzec 28, 2014 Mam dystans do M1000 z Armed B. ...z jednej strony opinia Raxona i Motoricko ...z drugiej myśli, że może z maszyną wcale nic złego nie było. Może przejadę sie do stolicy zobaczyć tego monstera i pogadać o nim, ale i tak poczekam. Co raz chętniej myślę o S2R 1000 ...jak na razie nie zauważyłem żeby ktoś miał na sprzedaż, dlatego zaczynam buszować za Odrą ...tam mają duży wybór, ceny bywają wysokie, łacząc to z opłatami sprowadzenia ...ale może warto się wykosztować na dobrego monstera. Nie jestem świadom, czy mamy tu kogoś zajmującego się wyławianiem ducatów z ich ojczyzny? :wtf: Jedyne słowo, które znam po włosku, to "Ducati" :razz: Pomożecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Marzec 28, 2014 Ja kiedyś kupiłem swojego M1000 w armed i było ok. Do każdego motocykla trzeba podchodzić indywidualnie, wiadomo są to używki i nawet ten który je sprowadza coś tam o nich wie ale nie za dużo. Może poszukaj coś przez dealerów/serwisy może przewija się im przez serwis coś co ktoś che sprzedać, a było serwisowane i ma jakąś tam historię. Z używanym, sprowadzonym zawsze będzie loteria. Jak nie 1000 to może 800, jak nie 800 to może 900. Dużo jest opcji, dużo jest motocykli, a przy zakupie najważniejsza jest spokojna głowa. Arvent ja Cię pamiętam :) Ty tu już kiedyś byłeś ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Marzec 28, 2014 Mam dystans do M1000 z Armed B. ...z jednej strony opinia Raxona i Motoricko ...z drugiej myśli, że może z maszyną wcale nic złego nie było. Może przejadę sie do stolicy zobaczyć tego monstera i pogadać o nim, ale i tak poczekam. Co raz chętniej myślę o S2R 1000 ...jak na razie nie zauważyłem żeby ktoś miał na sprzedaż, dlatego zaczynam buszować za Odrą ...tam mają duży wybór, ceny bywają wysokie, łacząc to z opłatami sprowadzenia ...ale może warto się wykosztować na dobrego monstera. Nie jestem świadom, czy mamy tu kogoś zajmującego się wyławianiem ducatów z ich ojczyzny? :wtf: Jedyne słowo, które znam po włosku, to "Ducati" :razz: Pomożecie? Nie wiem, jaki masz maksymalny budżet na zakup ale jeśli zacząłeś rozważać S2R 1000, to może poczekaj na ten: http://docpoland.com/temat/9262-co-nowego-w-motomaniaxpl/page-9#entry234527 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Marzec 28, 2014 (edytowany) Ja kiedyś kupiłem swojego M1000 w armed i było ok. Do każdego motocykla trzeba podchodzić indywidualnie, wiadomo są to używki i nawet ten który je sprowadza coś tam o nich wie ale nie za dużo. Może poszukaj coś przez dealerów/serwisy może przewija się im przez serwis coś co ktoś che sprzedać, a było serwisowane i ma jakąś tam historię. Z używanym, sprowadzonym zawsze będzie loteria. Jak nie 1000 to może 800, jak nie 800 to może 900. Dużo jest opcji, dużo jest motocykli, a przy zakupie najważniejsza jest spokojna głowa. Arvent ja Cię pamiętam :) Ty tu już kiedyś byłeś ;) Byłem, armia nie jechała na misję w swoim czasie, wiec nie uzbierałem na maszynę i części do cafe racer. Kupiłem auto, zmieniłem zawód ..i tak wszystko ucichło do teraz. Jeżdżę już samochodem i pociągami, to brakuje mi jeszcze Ducati ;D Project Monster Cafe Racer wznowię od końca sezonu, wtedy zacznę pierwsze zakupy ...jak owszem znowu coś dziwnego nie wydarzy się w moim życiu ;P Nie wiem, jaki masz maksymalny budżet na zakup ale jeśli zacząłeś rozważać S2R 1000, to może poczekaj na ten: http://docpoland.com/temat/9262-co-nowego-w-motomaniaxpl/page-9#entry234527 Oooo! to coś ;D Budżet podciągnę do takiego pułapu, właśnie szukając na włoskich portalach, rozglądałem się za maszyną w przedziale 4-5 tys euro. Pewnie, że poczekam ;D Dzięki za dobrą nowinę! :mrgreen: ...jedyny ból, to, że na tą maszynę już czatuje paru chętnych Edytowano Marzec 28, 2014 przez arvent Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Kwiecień 9, 2014 Armed Bike mnie zaskakujehttp://otomoto.pl/ducati-monster-s2r-1000-monster-armed-bike-M3974700.htmlteraz mam dylemat, bo zacząłem kombinować busa, żeby jechać do Florencji po to ło:http://www.moto.it/moto-usate/ducati/monster-s2r-1000/monster-s2r-1000/index.html?msg=5310674 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Kwiecień 9, 2014 Ten czerwony wygląda ładnie. Przynajmniej moim okiem laika. Może spróbuj dogadać się z Motomaniaxami, żeby Ci go obejrzeli i ocenili. A może chcesz mojego Monstera 1000, którego wczoraj "lekko" zgruzowałem? ;) :D Jedynie kierownik w paragraf, widelec oderwany od główki ramy i ogólnie nieco porysowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Kwiecień 9, 2014 To nie jest ten s2r co miał trafić do motomaniax? Jeśli tak to pytanie czemu nie trafił? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cshamoh 0 Napisano Kwiecień 9, 2014 Tamten podobno mial byc golas... Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Kwiecień 9, 2014 Ten czerwony wygląda ładnie. Przynajmniej moim okiem laika. Może spróbuj dogadać się z Motomaniaxami, żeby Ci go obejrzeli i ocenili. A może chcesz mojego Monstera 1000, którego wczoraj "lekko" zgruzowałem? ;) :D Jedynie kierownik w paragraf, widelec oderwany od główki ramy i ogólnie nieco porysowany. Twój M1000 w wersji "dla majsterkowicza" chyba mnie przerasta ..pierwsze poważne moto, a Ty już mi proponujesz formę niczym meble z BlackRedWhite ...tylko, z niedopasowanymi elementami xD Ale fakt, że Twoje moto bardziej pewne niż z Armed B. :D To nie jest ten s2r co miał trafić do motomaniax? Jeśli tak to pytanie czemu nie trafił? Szczerze, to nie wiem nic więcej o maszynie z motomaniax ..miał przybyć w ten weekend, zostawiłem im namiary na siebie, ale brak odpowiedzi sugeruje, że ich litrowy S2R został pojmany przez innych chętnych.. :sad: Jak na razie bacznie obserwuję oferty litrówek ...jeszcze mam równy miesiąc do pełnej gotowości finansowej. Kolega z wojska ma busa, więc śmiało mogę kombinować z misją ściągnięcia spoza kraju. Ten czarny jest z dobrego salonu we Florencji, ale czekam na ich odpowiedź po moim polsko-włoskim zapytaniu :grin: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HotRod 0 Napisano Kwiecień 10, 2014 arvent ostatnio zostawiłem Monsterka w motomaniax i chyba obecnie mają sporo pracy :) Warto jednak z nimi się spotkać i pogadać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Kwiecień 25, 2014 Ten z motomaniax był na allegro raptem dwa dni ...sprzedany, nie zdążyłem go obejrzeć.Mam prośbę, czy będzie ktoś chętny ruszyć się ze mną do Armed Bike na oględziny ich S2R 1000?? Oferuję płatność przelewem do pojemności litra :mrgreen: Chciałbym go zobaczyć w przyszłym tygodniu no i ewentualnie zaliczkować.O tej maszynie wiem tyle, że ma dokumentację serwisową, jest sprowadzony z Włoch ...znalazłem niedawne ogłoszenie z moto.it ...pochodzi z miasta Vicenza, cena w ogłoszeniu wynosiła 4200€ ...Armed B. puszcza go za 19 900zł...jedyne co mnie dziwi, to we Włoszech miał nakładkę na zadupek, a Armed twierdzi, że już jej nie ma ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arvent 0 Napisano Kwiecień 29, 2014 Ja kiedyś kupiłem swojego M1000 w armed i było ok. Do każdego motocykla trzeba podchodzić indywidualnie, wiadomo są to używki i nawet ten który je sprowadza coś tam o nich wie ale nie za dużo. Może poszukaj coś przez dealerów/serwisy może przewija się im przez serwis coś co ktoś che sprzedać, a było serwisowane i ma jakąś tam historię. Z używanym, sprowadzonym zawsze będzie loteria. Jak nie 1000 to może 800, jak nie 800 to może 900. Dużo jest opcji, dużo jest motocykli, a przy zakupie najważniejsza jest spokojna głowa. Arvent ja Cię pamiętam :) Ty tu już kiedyś byłeś ;) Dołączam się do dzieci Armed Bike, z czerwonym S2R 1000 ...czas pokaże, czy jest to dobry zakup ;-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Kwiecień 29, 2014 Gratulacje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach