Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kuchar

Śruby do dB killerow Termignoni s2r 1000

Polecane posty

Prosze o pomoc.

Monster s2r 1000, z 2008.

Czy orientujecie sie jakie powinny być śruby, ktore zabezpieczają dB killery w tlumikach Termignoni w S2R 1000. Zależy mi na dokładnych wymiarach śrub.

Z góry pięknie za info dziękuje

Wiem, że to jest profanacja! Wiem! Niestety policja w Austrii jest innego zdania, szczególnie gdy motor jest na polskich tablicach.

Jakitaki! Pięknie dziękuje za rzeczową informacje! Jestem zobowiązany!

kuchar -  to jest własnie taki moment, w którym cieszę się z tego, że mieszkam w PL ;)

kuchar -  to jest własnie taki moment, w którym cieszę się z tego, że mieszkam w PL ;)

No to już się tak nie ciesz , coraz więcej patroli jest zaopatrzonych w aparat do pomiaru głośności . Niedawno w mojej okolicy gdzie co czwartek spotykają sie motocykliści , zjechało się kilku "smerfów" , zablokowali wszystkie 4 drogi wyjazdowe ze wsi i mierzyli DB . Zabrali wiele dowodów rejestracyjnych  :cry:

Z tego co wiem to nie jest to podobno taka "prosta" sprawa. Muszą pod odpowiednim katem dokonac pomiaru i nie moze to być pomiar w "chałaśliwym" miejscu, czyli przy drodze. Koledze sie tak upiekło, gdy w Gdyni wysiedli z samochodu panowie w mundurkach i dokonali pomiaru przy Al. Zwycięstwa. Grzecznie zwrócił im na to uwagę i... Ogladneli maszynę i pojechali. Jesli ktos wie jak to wyglada w praktyce to chetnie sie dowiem bo gdy wymienię kolektory i tłumiki, ani mysle o db killerach.

Jest na to rozwiązanie, mianowicie jazda bez dowodu. Sprawdzone na samochodzie, gdzie mam 102 dB przy 6k rpm, a limit to 92 dB, do tego fotel bez homologacji drogowej tylko z FIA i szelki. Mandat 50 zł, ale mam spokój z przeglądami, urzędami itp.

Jak na pomiarze wyjdzie ponad normę ( bodajże 96 dB dla moto), to raczej rzadko odpuszczają, mimo warunków pomiaru niezgodnych z rozporządzeniem. To zależy chyba głównie od humoru policjanta

Jest jeszcze tzw. "nagła usterka" czyli kontrolowany brak zaplonu. Dzięki czemu podczas kontroli nie możesz sprzęta odpalić i z pomiaru nici. Potem trzeba tylko zaczekać na odjazd policji i w drogę.

Niesty w Austrii takie numery nie przechodzą, bo tam żeby wystawić mandat, nie trzeba nawet zdjecia! Wystarczy, że jeden policjant stwierdził wykoroczenie i zapisze numer rejestracyjny. Tyczy sie to głownie przekroczeń prędkości. Ale po co ryzykować?

Tak! To są plusy :)

W Gdyni na szczęście, przynajmniej w latach 2005 - 2008, policja nie była do motocykli uprzedzona. Jedynie mieszkańcy Swietojanskiej, co spowodowało postawienie znaku zakazującego wjazdu motocyklem! Ciekaw jestem czy jeszcze tam stoi? A że na Świętej mieszkałem, to miałem z tym niemały problem :)

Tak! To są plusy :)

W Gdyni na szczęście, przynajmniej w latach 2005 - 2008, policja nie była do motocykli uprzedzona. Jedynie mieszkańcy Swietojanskiej, co spowodowało postawienie znaku zakazującego wjazdu motocyklem! Ciekaw jestem czy jeszcze tam stoi? A że na Świętej mieszkałem, to miałem z tym niemały problem :)

Stoi i będzie stał :) a to wszystko przez armatury :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.