Slawek 0 Napisano Maj 8, 2014 dokładnie tak KGr - nie ma sie co skupiać na kolorze plastiku - we włoszech można sobie takie kit'y zmieniać do woli jak obudowy xpress w nokii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klopsik 2 Napisano Maj 8, 2014 dokładnie tak KGr - nie ma sie co skupiać na kolorze plastiku - we włoszech można sobie takie kit'y zmieniać do woli jak obudowy xpress w nokii Bardziej miałam na myśli to, że po tym kolorze skojarzył mi się właśnie ten z zeszłego roku na motobajzlu. A przy okazji tylko taka mała opinia, że sam kolor wygląda jak przebarwiony od słońca i jest fee :) Toć jak ktoś chce i ma eciupeciu to niech sobie zmienia plastiki na jakie mu się żywnie podobają :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Maj 8, 2014 (edytowany) To jest biała perła. Oryginalny lakier. Przebarwienia raczej wynikają z błędnego balansu bieli w aparaciku, którym robione były zdjęcia. ...natomiast KŁAMANIE w ogłoszeniach , podając np że ma ABS to już jest nagminne i mocno irytujące i zasługuje na zj.....ę +1 Edytowano Maj 8, 2014 przez handelson Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klopsik 2 Napisano Maj 8, 2014 (edytowany) To jest biała perła. Oryginalny lakier. Przebarwienia raczej wynikają z błędnego balansu bieli w aparaciku, którym robione były zdjęcia. ...natomiast KŁAMANIE w ogłoszeniach , podając np że ma ABS to już jest nagminne i mocno irytujące i zasługuje na zj.....ę +1 No właśnie rzecz w tym, że ten 696, który widziałam na motobajzlu nie był białą perłą a właśnie takim dziwnym czymś jak to co jest na zdjęciu i uwierz mi na słowo, że nie wynikało to z błędnego balansu bieli mojego oka ;) Także mam 100% pewności, że tutaj nie o balans bieli chodzi i to coś na zdjęciu nie jest białą perłą. To na prawdę ma taki kolor jaki na zdjęciach. A wiem jak wygląda 696 w białej perle bo widziałam nie jeden raz :) Jedyne co obstawiam, że jest to po prostu kupiony plastik w takim kolorze. Anyway.. Nie zmienia to faktu, że sprzedający wprowadza potencjalnego kupca w błąd pisząc takie bzdury jak w ogłoszeniu. Pytanie czy jest tego świadomy czy nie (?) Edytowano Maj 8, 2014 przez klopsik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ukasz 0 Napisano Maj 8, 2014 inny model ale w kolorze bialej perly Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klopsik 2 Napisano Maj 8, 2014 No to, to jest biała perła :)Ciekawość mnie dobija czy to jest ten sam moto, który widziałam czy nie.. :yawn: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handelson 0 Napisano Maj 8, 2014 Miałem "przez chwilę" białą perłę. Zdjęcia robione kalkulatorem w słabym oświetleniu mogą różnić się znacznie od zdjęć robionych czymś ciut lepszym w lepszych warunkach oświetleniowych. W zależności od tychże warunków może również wystąpić zafarb w różnych kolorach (WB - czyli white balance). Także nie opierałbym się na ocenianiu tego moto tylko po zdjęciach. Dlatego nie wykluczam zarówno tego, że to piękna perła jak i tego, że to jakaś przebarwionam paskuda ;) Ocenić można dopiero przy oględzinach w realu a te bym odpuścił ze względu na rozbieżności w opisie ze stanem faktycznym. Tak jak napisał wyżej Sławek jest to coraz bardziej powszechne i wkurzające. PS. Już się nie mądruję ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klopsik 2 Napisano Maj 8, 2014 Miałem "przez chwilę" białą perłę. Zdjęcia robione kalkulatorem w słabym oświetleniu mogą różnić się znacznie od zdjęć robionych czymś ciut lepszym w lepszych warunkach oświetleniowych. W zależności od tychże warunków może również wystąpić zafarb w różnych kolorach (WB - czyli white balance). Także nie opierałbym się na ocenianiu tego moto tylko po zdjęciach. Dlatego nie wykluczam zarówno tego, że to piękna perła jak i tego, że to jakaś przebarwionam paskuda ;) Ocenić można dopiero przy oględzinach w realu a te bym odpuścił ze względu na rozbieżności w opisie ze stanem faktycznym. Tak jak napisał wyżej Sławek jest to coraz bardziej powszechne i wkurzające. PS. Już się nie mądruję ;) Nie mówię, że jest przebarwiona tylko "wygląda jak przebarwiona" - czyli "określam" kolor, który mi się kojarzy. I wspomniałam także, że może mieć plastik w takim kolorze założony. I powtórzę drugi raz i ostatni, że widziałam 696 w zeszłym roku właśnie w takim kolorze na własne oczy a raczej nie mam problemu ze wzrokiem i "balansem bieli" w oczach ;) i mało tego, mam też obok siebie towarzysza, który także widział w/w motocykl na bajzlu i też nie widział tam "białej perły" przy której tak się upierasz:) Anyway nie offtopujmy o kolorach. Moim zdaniem nie warto się interesować tym sprzętem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smiley 0 Napisano Maj 8, 2014 Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za cenne sugestie, nie spodziewałem się że temat wzbudzi takie zainteresowanie :-) Byłem dzisiaj przekonać się na własne oczy... Szok! Kolega Klopsik ma rację, to musi być moto które widział, kolor bardziej żółty niż biały, widać że malowany. Rejestracja wsk... a nie kns. Poobijany, nieudolnie zamalowane uszkodzenia, brak siatki wlotu powietrza na baku, mało tego... silnik pomalowany czymś szarym, spód mokry od oleju i kłopoty z papierami. Więcej mankamentów chyba nie może posiadać już żaden motocykl... Nie mówię już nawet o sprzedającym który zachowuje się jakby pierwszy raz na oczy widział to "cudo". Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 9, 2014 Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za cenne sugestie, nie spodziewałem się że temat wzbudzi takie zainteresowanie :smile: Byłem dzisiaj przekonać się na własne oczy... Szok! Kolega Klopsik ma rację, to musi być moto które widział, kolor bardziej żółty niż biały, widać że malowany. Rejestracja wsk... a nie kns. Poobijany, nieudolnie zamalowane uszkodzenia, brak siatki wlotu powietrza na baku, mało tego... silnik pomalowany czymś szarym, spód mokry od oleju i kłopoty z papierami. Więcej mankamentów chyba nie może posiadać już żaden motocykl... Nie mówię już nawet o sprzedającym który zachowuje się jakby pierwszy raz na oczy widział to "cudo". Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Czy dowiedziałeś się z jakiego kraju został sprowadzony ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smiley 0 Napisano Maj 9, 2014 Ponoć z "Australii". Mogę podać VIN i numer rejestracyjny gdyby kogoś interesowało ale szczerze odradzam. Koleś zszedł do 16300zł z przebiegiem 5k przy zmienionych oponach i ostrym zużyciu ducata... Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klopsik 2 Napisano Maj 9, 2014 Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za cenne sugestie, nie spodziewałem się że temat wzbudzi takie zainteresowanie :smile: Byłem dzisiaj przekonać się na własne oczy... Szok! Kolega Klopsik ma rację, to musi być moto które widział, kolor bardziej żółty niż biały, widać że malowany. Rejestracja wsk... a nie kns. Poobijany, nieudolnie zamalowane uszkodzenia, brak siatki wlotu powietrza na baku, mało tego... silnik pomalowany czymś szarym, spód mokry od oleju i kłopoty z papierami. Więcej mankamentów chyba nie może posiadać już żaden motocykl... Nie mówię już nawet o sprzedającym który zachowuje się jakby pierwszy raz na oczy widział to "cudo". Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Jeśli był brak tej siateczki na baku to właśnie potwierdziłeś, że był to ten motocykl, który widziałam :) Wyglądał tra-gi-cznie, strasznie zmęczony. No i się nie dziwie, że już rok czasu właściciel męczy się ze sprzedażą. Fajnie, że sprawdziłeś i że potwierdziły się podpowiedzi innych :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Slawek 0 Napisano Maj 9, 2014 no cóż - na koniec tylko stwierdzenie które większość potwierdzi - chcesz mieć monstera którego warto posiadać to musisz dołożyc deko do budżetu, za te pieniądze nie da się kupić nic normalnego, wiem co mówię bo sam szukałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klopsik 2 Napisano Maj 9, 2014 no cóż - na koniec tylko stwierdzenie które większość potwierdzi - chcesz mieć monstera którego warto posiadać to musisz dołożyc deko do budżetu, za te pieniądze nie da się kupić nic normalnego, wiem co mówię bo sam szukałem True.. aczkolwiek bardzo rzadko, ale są wyjątki ;) Tak czy siak nie ma co skąpić na motusia bo to jednak lepiej wziąć coś możliwie droższego ale też bardziej pewnego niż później pakować w niego pieniądze i w swoje zdrowie z resztą też (nerwy, psychika etc) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klopsik 2 Napisano Maj 11, 2014 Tak tylko na przyszłość dla innych :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Maj 11, 2014 Tak tylko na przyszłość dla innych :) Dobra robota :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Slawek 0 Napisano Maj 11, 2014 dokładnie - dobra robota Klopsik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach