Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kamimak

Monster 900 - Sprzęgło - brudny płyn

Polecane posty

Mam problem z płynem hamulcowym w przewodzie sprzęgła. Po ok. 200 km od zalania zrobił się brudny, ma szarą barwę. Na dodatek sprzęgło co kilkaset kilometrów trzeba odpowietrzać. Wiecie co może być tego przyczyną?

Co do koloru płynu to kiedyś zastosowałem jedyne radykalne rozwiązanie... zbiorniczek rizomy i nie widać,że jest czarny  :mrgreen: .

A na poważnie: na oryginalnym wysprzęgliku robił się czarny b szybko. Teraz mam akcesoryjny, do którego musiałem dorobić uszczelnienie "na wymiar" (bo ciekło na oryginalnym i po weryfikacji wyszło,że średnica wewnętrzna okazała się ciut większa niż być powinna) i o dziwo kolor płynu pozostaje bez zmian. Czysty i klarowny.

Ja właśnie też zmieniłem wysprzęglik na akcesoryjny, musiałem tylko dorobić przedłużenie tego pręta, co go tłoczek popycha, bo całość byla za krótka. Z wysprzęglika nic nie cieknie, wszystko ok, tylko cały czas układ się zapowietrza i płyn się brudzi.

A jesteś pewien,że się zapowietrza? Jak nie masz wycieku to niby jak? Masz powietrze w układzie?

Tak, klamka chodzi bardzo luźno. Odpowietrzenie naprawia sytuację tylko na parę kilometrów.

Napisano (edytowany)

Nie wyraziłem się jasno. Chodziło mi o to jaki masz skok jałowy klamki?

Chociaż moje pytania są bez sensu skoro pojawia się powietrze w układzie jak twierdzisz. Myślałem,że po pewnym czasie pojawiają się kłopoty z wysprzęglaniem.

Jest powietrze to musisz mieć jakąś nieszczelność i skoro wysprzęglik jest ok to pozostaje pompa.

Edytowano przez korkir

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.