Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

MRTrue

Ducati Monster 620 - zakup

Polecane posty

klekot999 czyli mam rozumieć że to nie jest nic aż tak strasznego?

Dokładniej trzeba by się zapytać Tadzika, aczkolwiek jeśli byłaby tam jakaś dziura na zapłon to jestem przekonany że Tadzik i kolega mechanik by to zauważyli. 

Na korpusie była strzałka na roczniku 98 tak jak to się oznacza w różnych rzeczach. 

Właśnie stąd te pytanie było, bo jeśli to nic strasznego to kupuję go jeszcze dziś!

Dlatego Kochani proszę Was o spostrzeżenia, czy jest się czego bać?

pzdr

Jako że sam jestem na etapie poszukiwania motocykla i trochę na ten temat już w różnych miejscach poczytałem, to mogę powiedzieć tylko tyle żebyś uważał przy zakupie motocykla z Rzeszowa/Przemyśla - najlepiej bardzo dokładnie zbadać moto przed zakupem z mechanikiem itp. - ponieważ tamtejsze komisy nie cieszą się zbyt dobrą opinią. Często motocykle, które tam trafiają po prostu nie sprzedały się nigdzie indziej i ich właściciele próbują je opchnąć mniej wymagającym klientom z Ukrainy/Białorusi.

Oczywiście nie znaczy to, że każdy tam jest oszustem i sprzedaje padlinę, ale warto przed zakupem zabrać moto do jakiegoś salonu/warsztatu motocyklowego (np. Suzuki) gdzie mogą zweryfikować np. czy moto nie kwalifikuje się do pomiaru ramy. Koszt takiej usługi nie jest wysoki (coś koło 150-200 PLN), ale człowiek zawsze spokojniejszy.

LWG!

Kurczę, a w dziale sprzedam, ktoś z forum sprzedaje M620, nie lepiej tego obejrzeć... co z tego, że droższy, ale może mniej z nim problemów????

Tak myślę, że po prostu data użytych kokilów/ lub homologacji bloku/karterów, ponieważ na zdjęciach tej dziury nie widać... chyba, że ktoś dał połówki z SS 750...

Generalnie jeśli ma się wątpliwości co do jakości sprzedawanego towaru, lepiej sobie odpuścić, mój śp. Ojciec mawiał: co masz kupić g...o nie kupuj nic nie masz wtedy problemu .....

Pozdr. J-999

Edytowano przez klekot999

Jeszcze wczoraj go nie było w dziale sprzedaj, bo bym widział.

Dzięki za info, czyli nic strasznego, ale ten wyglada ciekawie.

Dam znac co i jak!

Temat zamykam,

dogadałem się z kolegą Łukaszem, który wystawił swojego M620 na sprzedaż tutaj w dziale. Biorę go!

Pozdrawiam

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.