Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
etzio

Ducati Monster 600 - Cieknie olej silnikowy ze sprzęgła.

Polecane posty

Witam serdecznie, na samym początku chciałbym się przywitać ponieważ dopiero zaczynam przygode z motocyklami - jestem posiadaczem Ducati Monstera 600 ( pierwszy sezon ), mój biały macik jest z przełomu 99/00 do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów do momentu aż postanowiłem zrobić mały " facelifting " zmieniłem klamki na akcesoryjne, kierunki, kilka elementów okleiłem w karbonie, zmieniłem śrubki na akcesoryjne i tu zaczął sie problem mianowicie :

Przy zmianie śrubek dekielka na akcesoryjne sciągnełem wysprzęglik tak niefortunnie że urwało mi się jedno ucho ( już naprawione ) natomiast po założeniu wysprzęglika zauważyłem lekki wyciek oleju silnikowego z okolic popychacza sprzęgła ( stricte tego bolca który wchodzi do silnika ) początkowo myslałem że jest to wyciek płynu hydraulicznego, jednak kolor wskazuje na olej silnikowy, sprawdzałem śrubki dekielka - są suche. Moje pytanie, czy miał ktoś juz podobny problem ? czy przy są jakieś uszczelki które tam wchodzą ? jak się z tym uporać ? 

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

Na popychaczu są oringi. Odkręć wysprzęglik, wyjmij popychacz i zobacz w jakim stanie są oringi. Najlepiej wymień na nowe i po problemie. W moim 695 też swego czasu olej podciekał właśnie spod wysprzęglika, wymiana oringów załatwiła sprawę :)

Wysprzęglik mam troche innego typu ( bez uszczelki ), orientuje się ktoś może gdzie moge dostać takie o'ringi na popychacz do monsterka 600 ?

ile sztuk wchodzi na popychacz ? jezeli masz na zbyciu, jaka kwota by Cie interesowala za komplecik ?

handelek na PW lub w Garażu proszę - pkt.29

Panowie, w ubiegłym tygodniu kupiłem monstera 900 '01 i wyciekł mi płyn hydrauliczny z wysprzęglika. Na powyższym zdjęciu pod miejscem na oring jest taka mała dziurka, po dolaniu płynu od razu się przez nią przelewa. Może mi ktoś wytłumaczyć co z moim wysprzęglikiem jest nie tak? :) Oring jak się domyślam jest zabezpieczeniem przed syfem który leci z zębatki :) 
Mam serwisówkę do potwora jednak nie uwzględnia ona serwisu podzespołów :( 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.