Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
MRTrue

brak długich świateł - Monster 620 i.e.

Polecane posty

Witam,

Szukałem po forum szukałem, ale nie znalazłem.

Zapytanie Panowie i Panie. Wszystko działało ostatnimi czasy, aż zachciało mi się używać świateł drogowych.

Jak wielkie było moje zdziwienie i takowych nie mam, a wiem że były (przynajmniej jak kupowałem)

Poszukiwania zacząłem od sprawdzenia żarówki i przy okazji kupiłem sobie lepszą (philips +100%)  jednakże to nie rozwiązało problemu. Sprawdziłem u innego kolegi i okazało się, iż stara żarówka jest dobra.

Następnie zabrałem się za bezpieczniki, aczkolwiek światła w Mosterku są na jednym bezpieczniku (15A) więc to wyeliminowało poszukiwania usterki w tym kierunku. Dla pewności bezpiecznik wymieniłem na nowy.

Nie wiem co mam teraz zrobić.... skończyły mi się pomysły, oprócz takich żeby jutro podjechać do jakiegoś serwisu niech pomierzą wartości.

Wszystko wygląda na sprawne, a kostkę do żarówki można podłaczyć tylko w jeden sposób. ..

Doczytałem tutaj żeby iść styki podociskać i przeczyścić, zaraz to zrobię, ale obawiam się że nic z tego.

Macie jakieś pomysły? Wszystko się przyda...

Pzdr

Cześć,

A przełącznik na kierownicy sprawdzałeś? Może tam się coś ukruszyło, albo nie styka?

Nie sprawdzałem i przyznam że trochę się boje, ale zaraz idę do garażu na oględziny.

Nadmienię, iż passing też nie działa, oczywiście w tej sytuacji kontrolka również się zapala na desce rozdzielczej, jakbym używał długich świateł, ale nic z tego...

Problem wygląda na trochę większy, byłem u zaprzyjaźnionych kolegów niestty od japończyków. Sprawdziliśmy wszystkie kostki, napięcie jest, oprócz ostatniej.

Zgarnąłem właśnie schemat elektryczny i będę walczył dalej ale sprawa jest niepokojąca.

Ukasz, czy robiłeś coś z lampą w M620? jest przesunięty klosz o 45 stopni i źle oświetla drogę.

Idę dalej walczyć bo pogoda do jazdy jest wyśmienita

witam serdecznie 

może w złej kolejności bo od razu z problemem (jestem świerzo upieczonym posiadaczem monsterka)

ale  mam problem identyczny do opisanego powyżej 

plus problem z nie działającym prędkościomierzem.

czy koledze udało się naprawić usterkę ? co było jej przyczyną ?

pozdrawiam Golot

Witajcie

mam ten sam problem :(

dajcie cynk jak ktoś znajdzie przyczynę

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.