Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Kaflut

Ducati 748 - pomoc przy zakupie pierwszego Ducati

Polecane posty

Witam wszystkich bardzo serdecznie:)

Zamierzam rozpocząć swoją przygodę z Ducati a w oko wpadł mi lata temu 748. W wieku 10 lat dostałem od brata model Ducati 748 i maszyna tak mi się wyryła w mózgu, że nie mogę i nie chcę zapomnieć ;) Aktualnie nadarzyła się finansowa okazja na spełnienie marzenia niestety moja wiedza i doświadczenie jeśli chodzi o Ducati są małe(a pożądanie duże!) w związku z tym zwracam się do Was z gorącą prośbą o pomoc w wyborze.

Mam na oku trzy następujące maszyny:

http://olx.pl/oferta/przepiekne-ducati-748-CID5-ID6JpCr.html

Motor oglądałem w Oświęcimiu i właściciel zapewniał, że nie ma się do czego przyczepić. Papierów potwierdzających wykonane przy motocyklu prace niestety nie ma bo podobno wykonał je poprzedni właściciel(rzekomo Pan, który organizował zloty Ducati w Rybniku). Przebieg według licznika wynosi nieco ponad 15 tysięcy kilometrów.

http://allegro.pl/ducati-748-i4550489254.html

Motor jadę oglądać w niedzielę. Moto jest sprowadzone z Czech trzy lata temu, podobno malowane(pierwotnie żółte). Właściciel przymierzał się do rozrządu w tym roku ale odpuścił.

http://otomoto.pl/ducati-748-748-s-M3764222.html

W tym przypadku nie wiem nic ze względu na wyjazd właściciela. W połowie przyszłego tygodnia będę miał okazję obejrzeć maszynę.

Jeśli ktoś z Was kojarzy którąś z maszyn lub byłby chętny podzielić się radami na co zwracać uwagę przy tych motocyklach będę bardzo wdzięczny.

Z góry wszystkim dziękuję :)

przeniesione do odpowiedniego działu

proszę o ponowne zapoznanie się z Regulaminem Forum

Pięknie dziękuje:) liczyłem, że właśnie tą maszynę polecicie bo najbardziej mi się podoba;) Teraz muszę mieć nadzieje, że żona mnie nie zabije jak uszczuplę stan konta:P

O , moje cudeńko na sprzedaż  :razz:

Kolega z Oświęcimia praktycznie w ogóle nie jeździł - taki zabiegany , bardzo miło wspominam ten motocykl . Co do przebiegu jest inny - dokładnie nie wiem jaki , kupowałem inny silnik od mojego mentora , tego co mnie zaraził desmowirusem . Polecam jak nic  :thumbup:

A ten olej za 70 to trza będzie już zmienić , wlewany rok temu ;)

Tego ostatniego, kolega jakitaki oglądał przy okazji, jak był ze mną popatrzeć na żółtego M620. Może będzie pamiętał jakieś szczegóły... :)

Tego ostatniego, kolega jakitaki oglądał przy okazji, jak był ze mną popatrzeć na żółtego M620. Może będzie pamiętał jakieś szczegóły... :)

Fakt , oglądałem - nie chwaląc się hm , yyy , foty strasznie przekłamują bo moto zaniedbane i nie porównywałbym go z moim byłym .

No to nad czym się tu zastanawiać?

Bo to cos czuję takie pytanie dla pytania było  :yawn:

Pięknie dziękuje:) liczyłem, że właśnie tą maszynę polecicie bo najbardziej mi się podoba;) Teraz muszę mieć nadzieje, że żona mnie nie zabije jak uszczuplę stan konta:P

uuuu nie doczytałem :D

Spoko żoną się nie przejmuj bierzemy ją na siebie :)

A poza tym 

https://www.youtube.com/watch?v=83I9El6C47A

No i stało się. Dzisiaj do Oświęcimia pojechałem czterema kółkami a wróciłem dwoma. I stwierdzam, że język ludzki jest zbyt ubogi żeby to opisać. Moto rozłożyło mnie na łopatki xD

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.