Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gasior

Reflektor przedni 1000DS

Polecane posty

Mialem się podkleić pod temat w wątku mechaniki ogólnej "reflektor przedni", ale tam tylko o monsterach rozprawiają...

Tutaj wygodniej.

Jak opisywałem w wątku o lagach - przyszło mi do głowy wymienić żaróweczkę coby mi dzień z nocy zrobiła.. 

..i mnie pokarało.

Okazało się, ze (któryś) poprzedni jeździec znęcał się nad moja duka niemiłosiernie i cały reflektor pokleił jakimś badziewiem kropelko/poksipolopodobnym. Pewnie po jakimś dzwonie... po doodkręceniu się do reflektora właściwego (tragedia), w środku cały reflektor był zdewastowany i trzymał się praktycznie na docisk klosza. Natomiast odbłyśnik miast być na zatrzaskach został skutecznie doklejony... dziwne, że w takim przypadku elektryczna regulacja jeszcze działała... 

Jutro wrzucę zdjęcia coby podzielić się szczegółami i prosić o poradę - czy równie chałupniczo starca się na ślinę skleić? czy jednak szkoda zachodu (osobiście kieruje się w stronę tego 2 rozwiązania).

Ale koszta - na allegro nowy reflektor można dostać za 1400 zl

używany za 680 zta

W stanach na ebeju 170 dołków plus sziping..

A czy znacie może kogoś, kto mógłby pomoc w ogarnięciu jakiegoś zamiennika/używki czy po prostu taniej?

Ps. Calkiem nieźle wygląda multistrada bez owiewek :) prawieże jak monsterek :smile: (taki suchar jaki humor)

nie ma zamiennika. używka albo nowy

i nadal będzie świecić jak świeciła. żarówka pozycyjna wymiana opisana przeze mnie w innym wątku, poszukaj sobie w moich wpisach.

Bartek

Póki co udało się wszystko raz jeszcze posklejać i poskładać - może jak jak na wiosnę się troszkę odłoży to sprawę jakąś nową lampkę. :-)

Na ten czas, po weryfikacji nie jest jakoś tragicznie i muszę przyznać, że (cóż za siła sugestii (!?) ) jest lepiej niż było !! :-D

... żarówka pozycyjna wymiana opisana przeze mnie w innym wątku...

Dzięki wielkie, z tamtym wątkiem się już zaznajomiłem na samym początku szukając jakichkolwiek informacji o naszych Dukach.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.