Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

MrZaus

Monster Gliwice do sprawdzenia

Polecane posty

Tutaj sprzęt:

http://otomoto.pl/oferta/ducati-696-796-monster-abs-salon-polska-gliwice-ID3hjqZB.html

Info takie mam od sprzedawcy, że klamki i alarm montowany w salonie (ze względu na alarm inna owiewka baku, ale jest oryginał do wglądu).  

W weekend chyba wybieram się zobaczyć, ale może ktoś zna/wie coś/widział albo poleci pewny serwis do sprawdzenia?

Napisano (edytowany)

MrZaus z Gliwic masz niedaleko do Pilchowic, wiem, że tam jest gościu, który na co dzień serwisuje motorki i prowadzi sprzedaż, wszyscy z okolic chwalą go sobie, ale czy dogląda Ducaty to nie wiem. Jak będziesz chciał to podeśle Ci namiary. Teraz zauważyłem, że to nawet nie gliwice, a motofrajda w nędzy większość mojej okolicy zaopatrywała się u nich w japońce.

Edytowano przez ma71usz

Z tego co wiem to koleś jest OK ale do dukatów nie zabiera się byłem osobiście pytałem o wymianę płynów sprawdzenie ogólne , koleś nie był zbytnio przekonany czy ma to robić bo on raczej w tym nie siedzi , dał mi do zrozumienia że raczej nie

Z tego co wiem to koleś jest OK ale do dukatów nie zabiera się byłem osobiście pytałem o wymianę płynów sprawdzenie ogólne , koleś nie był zbytnio przekonany czy ma to robić bo on raczej w tym nie siedzi , dał mi do zrozumienia że raczej nie

To w takim razie nikt mi nie przychodzi do głowy w tej okolicy żeby blisko i sprawnie to załatwić

Hej,
oglądałem tam ostatnio Hypka dla znajomego, mają na miejscu serwis i w miarę kumatych mechaników, znajomy kupił u nich gixa i jest mega zadowolony śmiga już chyba trzeci sezon, nie widziałem tam u nich miny, ale wiadomo strzeżonego  .....
Ewentualnie dość blisko masz do Katowic ApMOto i do Mikołowa RaTKA .

Napisano (edytowany)

Hej, byłem, zobaczyłem. Opony do zmiany, były niedopompowany i dziwnie się jeździło, już myśleliśmy, że coś z przednim zawieszeniem, ale po uzupełnieniu powietrza maszyna przestała wężykować i zaczęła ładnie skręcać. Trochę pojedynczych rys na lakierze, ale da się przeżyć. Alarm coś nie chciał działać, jak próbowaliśmy go włączyć. Dodatkowo przy wyższych obrotach włącza się po lewej stronie kontrolka check engine - ktoś ma pomysł co to może być? Podobno sprzedawca to zgłaszał w serwisie i powiedzieli, że to normalne i nic nie zrobili z tym. Poszukiwania w sieci wskazują, że to problem z alarmem może być. Jak myślicie?

Edytowano przez MrZaus

KGr    1

ja bym powiedzial ze moze predzej moze nie ma tego ECU dedykowanego do wydechow termi... ?

Check Engine, niezaleznie od tego jak strasznie brzmi, zazwyczaj krzyczy jak nie zgadza mu sie sklad spalin. Podlaczenie pod komputer prawde Ci powie.

Co do "normalnosci" zapalania sie kontrolki - niektorzy producenci pojazdow (np. Opel) dopuszczaja "mrugniecie" (2-3 sekundy) tej kontrolki, natomiast nikt nie uznaje jej palacej sie za norme. Jezeli przy wyzszych obrotach ona sie swieci ciagle - to raczej cos mu w skladzie spalin nie gra...

Nie było falowania obrotów, kontrolka zapalała się przy wysokich obrotach i paliła aż do obniżenia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.