MrZaus 0 Napisano Maj 13, 2015 Tutaj sprzęt: http://otomoto.pl/oferta/ducati-696-796-monster-abs-salon-polska-gliwice-ID3hjqZB.html Info takie mam od sprzedawcy, że klamki i alarm montowany w salonie (ze względu na alarm inna owiewka baku, ale jest oryginał do wglądu). W weekend chyba wybieram się zobaczyć, ale może ktoś zna/wie coś/widział albo poleci pewny serwis do sprawdzenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ma71usz 0 Napisano Maj 13, 2015 (edytowany) MrZaus z Gliwic masz niedaleko do Pilchowic, wiem, że tam jest gościu, który na co dzień serwisuje motorki i prowadzi sprzedaż, wszyscy z okolic chwalą go sobie, ale czy dogląda Ducaty to nie wiem. Jak będziesz chciał to podeśle Ci namiary. Teraz zauważyłem, że to nawet nie gliwice, a motofrajda w nędzy większość mojej okolicy zaopatrywała się u nich w japońce. Edytowano Maj 13, 2015 przez ma71usz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
norbico 0 Napisano Maj 13, 2015 Z tego co wiem to koleś jest OK ale do dukatów nie zabiera się byłem osobiście pytałem o wymianę płynów sprawdzenie ogólne , koleś nie był zbytnio przekonany czy ma to robić bo on raczej w tym nie siedzi , dał mi do zrozumienia że raczej nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ma71usz 0 Napisano Maj 13, 2015 Z tego co wiem to koleś jest OK ale do dukatów nie zabiera się byłem osobiście pytałem o wymianę płynów sprawdzenie ogólne , koleś nie był zbytnio przekonany czy ma to robić bo on raczej w tym nie siedzi , dał mi do zrozumienia że raczej nie To w takim razie nikt mi nie przychodzi do głowy w tej okolicy żeby blisko i sprawnie to załatwić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Henshell 0 Napisano Maj 13, 2015 No toż przecież do bielska jest zaledwie 70 km :razz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulik 0 Napisano Maj 15, 2015 Hej,oglądałem tam ostatnio Hypka dla znajomego, mają na miejscu serwis i w miarę kumatych mechaników, znajomy kupił u nich gixa i jest mega zadowolony śmiga już chyba trzeci sezon, nie widziałem tam u nich miny, ale wiadomo strzeżonego .....Ewentualnie dość blisko masz do Katowic ApMOto i do Mikołowa RaTKA . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MrZaus 0 Napisano Maj 15, 2015 Jeszcze jest coś takiego w szeroko pojętej okolicy: http://olx.pl/i2/oferta/ducati-monster-696-abs-CID5-ID9KJrb.html Ktoś coś na temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MrZaus 0 Napisano Maj 18, 2015 (edytowany) Hej, byłem, zobaczyłem. Opony do zmiany, były niedopompowany i dziwnie się jeździło, już myśleliśmy, że coś z przednim zawieszeniem, ale po uzupełnieniu powietrza maszyna przestała wężykować i zaczęła ładnie skręcać. Trochę pojedynczych rys na lakierze, ale da się przeżyć. Alarm coś nie chciał działać, jak próbowaliśmy go włączyć. Dodatkowo przy wyższych obrotach włącza się po lewej stronie kontrolka check engine - ktoś ma pomysł co to może być? Podobno sprzedawca to zgłaszał w serwisie i powiedzieli, że to normalne i nic nie zrobili z tym. Poszukiwania w sieci wskazują, że to problem z alarmem może być. Jak myślicie? Edytowano Maj 18, 2015 przez MrZaus Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Maj 18, 2015 ja bym powiedzial ze moze predzej moze nie ma tego ECU dedykowanego do wydechow termi... ? Check Engine, niezaleznie od tego jak strasznie brzmi, zazwyczaj krzyczy jak nie zgadza mu sie sklad spalin. Podlaczenie pod komputer prawde Ci powie. Co do "normalnosci" zapalania sie kontrolki - niektorzy producenci pojazdow (np. Opel) dopuszczaja "mrugniecie" (2-3 sekundy) tej kontrolki, natomiast nikt nie uznaje jej palacej sie za norme. Jezeli przy wyzszych obrotach ona sie swieci ciagle - to raczej cos mu w skladzie spalin nie gra... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MrZaus 0 Napisano Maj 18, 2015 Nie było falowania obrotów, kontrolka zapalała się przy wysokich obrotach i paliła aż do obniżenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach