bartekk 0 Napisano Czerwiec 10, 2015 (edytowany) Witam od jakiegoś czasu walczę z zapowietrzającym się przednim hamulcem , aż dziś okazało się, że hamulec jest ok ,natomiast prawa tarcza jest krzywa. Pytanie brzmi; czy jest sens prostować tą taczę (jeśli tak to gdzie?) bo zdania w tej kwestii są podzielone, czy od razu kupić nową i tu dodatkowo czy mogę kupić jedną czy muszę zmienić obie( druga jest prosta). Co do zakupu to na aledrogo znalazłem jakieś po 599zl ale nie wiem które spasują do mojego 24 2001r. Pomóżcie Edytowano Czerwiec 10, 2015 przez bartekk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tremba 6 Napisano Czerwiec 10, 2015 (edytowany) Zadaj sobie jedno "/ciach/ proste pytanie": jak bardzo sobie cenisz wlasne bezpieczenstwo? Odpowiedzi udziel sobie sam... Motocyklowej tarczy raczej nie przetoczysz (da sie ale jest malo materialu), a w prostowanie nie wierze. Warunki pracy hamulcow raczej nie daja gwarancji ze pozostanie ona dlugo prosta, kilka mocniejszych hamowac, kaluza, i masz zabawe od nowa. O ile druga tarcza jest dobra (czytaj: w limitach zuzycia) to wymieniaj tylko jedna. Ale klocki na niej tez wymien. Edytowano Luty 2, 2016 przez Moderator-4 30b Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Czerwiec 10, 2015 (edytowany) raczej nie ma tego sensu reanimować. możesz poszukać używanych tarczy :) czasami trafisz coś fajnego cenowo i nie zużytego i o ile jest proste to raczej nie powinieneś mieć problemów. Edytowano Czerwiec 10, 2015 przez mioo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekk 0 Napisano Czerwiec 11, 2015 tarcza skrzywiła sie prawdopodobnie podczas transportu moto na lawecie dlatego druga jest ok. Chyba muszę zacząć poszukiwania nowej tarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach