Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

bartekk

Krzywa tarcza w s4 co robic jak żyć ?

Polecane posty

Witam od jakiegoś czasu walczę z zapowietrzającym się przednim hamulcem , aż dziś okazało się, że hamulec jest ok ,natomiast prawa tarcza jest krzywa. Pytanie brzmi; czy jest sens prostować tą taczę (jeśli tak to gdzie?) bo zdania w tej kwestii są podzielone, czy od razu kupić nową i tu dodatkowo czy mogę kupić jedną czy muszę zmienić obie( druga jest prosta). Co do zakupu to na aledrogo znalazłem jakieś po 599zl ale nie wiem które spasują do mojego 24 2001r. Pomóżcie

Edytowano przez bartekk

Zadaj sobie jedno "/ciach/ proste pytanie": jak bardzo sobie cenisz wlasne bezpieczenstwo? Odpowiedzi udziel sobie sam... Motocyklowej tarczy raczej nie przetoczysz (da sie ale jest malo materialu), a w prostowanie nie wierze. Warunki pracy hamulcow raczej nie daja gwarancji ze pozostanie ona dlugo prosta, kilka mocniejszych hamowac, kaluza, i masz zabawe od nowa. O ile druga tarcza jest dobra (czytaj: w limitach zuzycia) to wymieniaj tylko jedna. Ale klocki na niej tez wymien.

Edytowano przez Moderator-4
30b

raczej nie ma tego sensu reanimować. możesz poszukać używanych tarczy :) czasami trafisz coś fajnego cenowo i nie zużytego i o ile jest proste to raczej nie powinieneś mieć problemów. 

Edytowano przez mioo

tarcza skrzywiła sie prawdopodobnie podczas transportu moto na lawecie dlatego druga jest ok. Chyba muszę zacząć poszukiwania nowej tarczy

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.