BOCZEK 0 Napisano Czerwiec 13, 2015 Witam jestem posiadaczem 620 dark, kupiłem 3 tyg temu. Jak dostać się do filtra powietrza . Pomocy . :razz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mioo 2 Napisano Czerwiec 14, 2015 podnosisz zbiornik odpinając zatrzask na przodzie baku. zbionik jest na ośce więc przód idzie w górę. pod zbiornikiem masz puszkę na zatrzaski gdzie siedzi twój filtr :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BOCZEK 0 Napisano Czerwiec 16, 2015 podnosisz zbiornik odpinając zatrzask na przodzie baku. zbionik jest na ośce więc przód idzie w górę. pod zbiornikiem masz puszkę na zatrzaski gdzie siedzi twój filtr :) Te zatrzaski są pod plastikami czy się mylę(codzi o te boczne plastyki) ale i tak dzięki :razz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ples 0 Napisano Czerwiec 17, 2015 Mam Monstera 620, jednak sądzę, że pod bakiem wygląda to bardzo podobnie. Jako że mam rozgrzebane, to byłem w stanie zrobić kilka fotek z nudów ;) 1. Podnosisz bak i widzisz coś takiego. 2. Ta duża pucha to twój filtr powietrza. Po obu stronach puchy są po 2 zatrzaski 3. Odpinasz je... 4. ...jednak uważaj, bo zaczepy lubią wypadać ze swojego miejsca i niechcący możesz go zgubić lub może ci wpaść nie tam gdzie trzeba. 5. Ściągasz górę, wymieniasz filtr i składasz. Powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irekrudy 0 Napisano Czerwiec 17, 2015 Witam Dostęp do filtra powietrza jest inny niż opisany powyżej. Filtr znajduje się pod kompozytowym bakiem który rozciąga się pod całym siedzeniem. Jak siądziesz na moto i spojrzysz pomiędzy główką ramy a bakiem znajdują się dwie śruby (mniej więcej tak jak lagi). Trzecia śruba mocująca jest pod siedzeniem pasażera. Dodatkowo trzeba odkręcić boczki przedniej owiewki. Wyślij swoje namiary to podeślę rysunek złożeniowy i telefon w razie czego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciechu 0 Napisano Czerwiec 17, 2015 Na stronie multistrada.net jest do pobrania instrukcja demontażu baku w MTS1000. Może okaże się pomocna i w 620. Zbiorniki wyglądają bardzo podobnie. Nie wiem jak z dostępem do mocowań. http://multistrada.net/index.php?page=7&sid=75f9842f75b0d953b0b70ce19ab9a043&action=category&cat_id=8 Bak w monsterze a bak w multistradzie to dwie różne historie zatem stwierdzenie "Podnosisz bak i widzisz coś takiego." pomija jakąś godzinę roboty do wykonania. . Oby w 620 było to łatwiejsza niż w 1000 ale zazwyczaj jest to rozbiórka połowy motocykla bo i bak stanowi połowę motocykla a jego mocowania się pochowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BOCZEK 0 Napisano Czerwiec 18, 2015 Witam Dostęp do filtra powietrza jest inny niż opisany powyżej. Filtr znajduje się pod kompozytowym bakiem który rozciąga się pod całym siedzeniem. Jak siądziesz na moto i spojrzysz pomiędzy główką ramy a bakiem znajdują się dwie śruby (mniej więcej tak jak lagi). Trzecia śruba mocująca jest pod siedzeniem pasażera. Dodatkowo trzeba odkręcić boczki przedniej owiewki. Wyślij swoje namiary to podeślę rysunek złożeniowy i telefon w razie czego. Dzięki w 620 jest inaczej, tak jak piszesz będę grzebał na czuja, wczoraj jak na złość zaczął cieknąć bak zaraz pod siedzeniem pasażerem . Dałem radę wymienić uszczelkę sam i jest git jak na razie. Dzięki za pomoc dam znać jak poszło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BOCZEK 0 Napisano Kwiecień 4, 2016 Dzięki w 620 jest inaczej, tak jak piszesz będę grzebał na czuja, wczoraj jak na złość zaczął cieknąć bak zaraz pod siedzeniem pasażerem . Dałem radę wymienić uszczelkę sam i jest git jak na razie. Dzięki za pomoc dam znać jak poszło. Podeślij jakieś fotki jak możesz , mój meil [email protected] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Robal 0 Napisano Czerwiec 29, 2017 Podłączę się z pytaniem. Nie mogę znaleźć zwykłego, papierowego filtra powietrza do swojego 695. Znajduję albo: "Filtr powietrza DUCATI MONSTER 600 650 750 800 900 1000 UFI 3098300", albo sportowe filtry powietrza K&N. Rozumiem, że ten UFI 3098300 nie jest do mojego Dukata? Atakować InterMotors? Podeślijcie proszę gdzie mogę zamówić filtr, jakiś link. Głupio mi formułować takie pytanie, świat motocykli w dalszym ciągu to nie moje środowisko naturalne, w samochodach wstydziłbym się nawet w myślach zadać takie pytanie. dziękuję i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Greg52 6 Napisano Czerwiec 29, 2017 A dlaczego nie chcesz K&N Raz zmieniasz i masz spoko na lata tylko czyścić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Robal 0 Napisano Lipiec 3, 2017 ok, raczej zdecyduję się na K&N. Jakieś polecane sklepy, jest ryzyko znalezienia podróby? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach