Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
toni0907

M696 - Prośba o ocenę monsterka

Polecane posty

Hej, mam pytanie odnośnie tego monsterka. Sam w stanie bylem sie dopatrzec wymienionego błotnika z przodu, a reszta wydaje sie byc w serii. Moglby ktos pomoć nowicjuszowi ? ;)

post-90140-0-85676500-1434836757_thumb.jpg

post-90140-0-40969300-1434837030_thumb.jpg

post-90140-0-57177000-1434837036_thumb.jpg

Z tych zdjęć można wróżyć jak amator "Maciej" z fusów herbacianych... Nie ma ich za dużo, do tego w kiepskiej rozdzielczości... Tak jak wspomniałeś, przedni błotnik. Do tego dochodzą lusterka, przednia owiewka i łysa tylna guma... albo mój monitor przekłamuje :). A w kwestii racjonalnej oceny udaj się z motocyklem do kogoś kto ogarnie Ci temat na żywo.

No niestety ale tylko takie zdjecia sa dostepne;/. A moglbys mi powiedziec na co szczegolnie zwrocic uwage przy ogledzinach monsterka? Sprzedwaca gwarantuje ze rama jest prosta, no ale za moto za taki hajs to chyba wolalbym sprawdzic geometrie ;)

Patrzyłeś na ograniczniki skrętu?

Demontaż owiewki w 696 nie ma zbytnio uzasadnienia jak dla mnie, a jak dołożymy do tego nowy błotnik i lusterka to wszystko składa się w całość.

Gdzie moto stoi?

Kierownica raczej też nie oryginał, podaj jaka cena, który rocznik, więcej zbliżonych zdjęć i wtedy będzie coś wiadomo, ale i to do końca nie wystarczy. Niedawny przypadek - moto sprawdzone przed zakupem przez seris miało być wszystko ok a po przejechaniu przez nowego własciciela 100 km padło łożysko w kole. Jak kupujesz używany sprzęt musisz sie liczyć z dodatkowymi wydatkami.

Bez przesady panowie, w tych modelach zdjęcie owiewki i wymiana lusterek to niemal konieczna kosmetyka, seryjne poprostu szpecą. Motocykl powinien być sprawdzony od strony technicznej przez fachowca i tyle.

Sent via Tapatalk

Edytowano przez pawklam

Kierownica raczej też nie oryginał, podaj jaka cena, który rocznik, więcej zbliżonych zdjęć i wtedy będzie coś wiadomo, ale i to do końca nie wystarczy. Niedawny przypadek - moto sprawdzone przed zakupem przez seris miało być wszystko ok a po przejechaniu przez nowego własciciela 100 km padło łożysko w kole. Jak kupujesz używany sprzęt musisz sie liczyć z dodatkowymi wydatkami.

Cena 17 500, rocznik 2009, kupiony w polskim salonie, troche nakladka na bak jest porysowana, tyle mi czas pozwolił na rozmowe z wlascicielem. Niestety zdjecia tylko takie jak wyżej;/ jutro jade ogladnac z mechanikiem to sie wiecej dowiem ;)

Nie śpiesz się z wyborem, zobacz minimum 5 szt. żebyś miał porównanie i zastanów się czy nie dołożyć ok.1000 zł i mieć moto z ABS-em - dobra rzecz, prezentowany powyżej  to wcale nie jest perełka na pewno szybko go nie sprzeda, a może znajdziesz coś lepszego. Zobacz tego:   http://otomoto.pl/oferta/ducati-696-monster-abs-ks-serwisowa-transport-ID6y6JCT.html

Cześć,

zgadzam się z kolegą Waldi59. Przed zakupem obejrzałem 6 Potworów. Dokładnie sprawdziłem każdy egzemplarz włącznie z jazdą próbną. Warto było poczekać....1,5 roku i dołożyć 2,5 tys. do "średniej" wówczas ceny.

Powodzenia w zakupach....(bez ironii).

Edytowano przez slav

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.