piotrekpaterek 0 Napisano Luty 21, 2016 Cześć, Zastanawiam sie nad skruceniem mojich oryginalnych tłumików. Chciałbym żeby efekt końcowy wyglądał mniej więcej tak jak na załączonych fotach. Przeprowadzał może ktoś z was taki eksperyment? Jezeli tak to byłbym wdzięczny za jakieś foty jak to tam wygląda w środku i ogólne wskazówki jak przeprowadzić taki zabieg. POzdrawiam Piotrek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jackvboom 0 Napisano Luty 21, 2016 Ale rzeźba. Daj pan spokój. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yahoo 0 Napisano Luty 26, 2016 Moje skracałem w podobny sposób. Oryginalne były o pół metra za długie. Różnica jest tylko taka, że nie skręcałem tego na śruby, a napis ducati zachował się w nienaruszonym stanie. Z tego co pamiętam skracałem rurę od przodu motocykla, a nie od tyłu jak tutaj. Generalnie oryginalny ma z tego co pamiętam 3 komory wewnątrz. Ja przerabiałem na przelot. Gdzieś tutaj na forum był nawet poradnik ze zdjęciami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrekpaterek 0 Napisano Luty 27, 2016 Moje skracałem w podobny sposób. Oryginalne były o pół metra za długie. Różnica jest tylko taka, że nie skręcałem tego na śruby, a napis ducati zachował się w nienaruszonym stanie. Z tego co pamiętam skracałem rurę od przodu motocykla, a nie od tyłu jak tutaj. Generalnie oryginalny ma z tego co pamiętam 3 komory wewnątrz. Ja przerabiałem na przelot. Gdzieś tutaj na forum był nawet poradnik ze zdjęciami. Hej dzieki poszukam. A dzwięk zmienia się po takim cięciu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 27, 2016 Smacznego ;) http://www.ducatisuite.com/mufflers.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotrekpaterek 0 Napisano Luty 27, 2016 Smacznego ;) http://www.ducatisuite.com/mufflers.html tego własnie szukałem dzieki!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yahoo 0 Napisano Luty 27, 2016 Dokładnie z tego poradnika korzystałem. Gdzieś jest jeszcze temat któregoś kolegi, który też przerabiał wydech. Były tam jeszcze inne zdjęcia. Od samego skrócenia dźwięk Ci się nie zmieni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach