Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
wollan

Monster 600 1998r. Problem z doborem tłoków

Polecane posty

Witam wszystkich serdecznie, na forum jestem nowym użytkownikiem choć konto już miałem(zapomniałem danych). 

Nie mogąc sie pogodzić z decyzją sprzedania mojego byłego monstera zakupiłem następnego, motocykl miał na sztukę założone cylindry i głowice i widać że ktoś w Niemczech zabrał się za naprawę a nie do końca wiedział co robił. Jak się okazało na dwóch cylindrach motocykl nie miał luzów jednak mój problem polega na tym, że tłok z cylindra leżącego jest inny od cylindra pionowego. żeby zobrazować problem znalazłem fotki ukazujące dwa tłoki które mam obecnie założone. Pierwszy tłok był na cylindrze pionowym i myślę ze taki powinien też być na cylindrze poziomym. Drugi natomiast tłok jest na cylindrze leżącym i chyba pochodzi z nowszej konstrukcji silnika (mój silnik ma jeszcze aluminiowe osłony rozrządu oraz pasek z trapezowymi zębami. Tłoki wagą różnią że o okolo 10gram. 

Mógłby mi ktoś powiedzieć, czy wystarczy że będę miał dwa takie same tłoki (obojętnie czy te z nowszego czy ze starszego) czy koniecznie muszę dokupić zestawe taki jak tłok pierwszy ? Dodam tylko, że gładzie mam w bardzo ładnym stanie i oba tłoki mają odpowiedni luz w cylindrach. Motocykl kupowałem z myślą zmiany silnika, jednak ten poza tłokiem jest w bardzo dobrej kondycji i licznikowy przebieg 28tys może być prawdziwy. 

Dziękuję za każdą pomoc i pozdrawiam Wollan! 

post-90374-0-08966200-1456954283_thumb.jpg

post-90374-0-39969500-1456954309_thumb.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.