Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ducafil

Diavel Carbon-opis z ogłoszenia

Polecane posty

http://otomoto.pl/oferta/ducati-diavel-carbon-rizoma-2012-diabel-ID6ykfmt.html

zastanowiło mnie to zdanie:

"DIAVEL CARBON 2012 - motocykl z fabrycznie podwyższonym momentem obrotowym !!!"

o co chodzi? tylko wymysł właściciela,niewiedza? fabryka podwyższała moment obrotowy? zestaw termi plus komp plus filtr zapewne.

z tego co mi wiadomo poza innymi felgami i kupą węgla,a co za tym idzie masa niższą o ok.5kg motocykle nie różnią się silnikowo.

a może coś przegapiłem?

Jakiekolwiek mody pod moc w Diavelu są według mnie bez sensu, ten motocykl nigdy nie będzie jechał konkretnie. 

Wydech wizualka, natomiast modowanie map hmm ;) Trochę według mnie bez sensu. Poza tym sam filtr i komp nie zrobi roboty. 

Nie wiem o jakim kompie mowa, ale prawda jest taka, że jeżeli wgra się np mapę gotowca to można bardziej popsuć efekt niż coś zyskać. 

Power Commander ma sens tylko i wyłącznie jak jest techniczna ingerencja w jednostkę, zmiany wydechu czy filtra to tylko zazwyczaj placebo, 

chyba, że faktycznie ktoś skręci konkret mapę paliwową, ewentualnie motocykl będzie miał sondę lambda szerokopasmową, która bada stosunek

mięszanki AFR ( Air Fuel Ratio ) kolejno tworzy mapę w locie. Jeżeli motocykl posiada doładowanie dynamiczne to jest to jedyna opcja aby zrobić

poprawną mapę paliwową gdyż nie ma hamowni, która jest w stanie odwzorować doładowanie dynamiczne występujące na drodze :)

Pozdr.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.