Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Aizo

Jakie kominy do Monstera 695?

Polecane posty

Szukam kominów do Monstera 695 , dzwięk na youtube nie odda tego jak gadają na żywo. 

Co polecacie ? Chętnie poznam opinie :)

Temat rzeka. Poszukaj, a znajdziesz... ;-)

A tak na poważnie: pamiętaj, że różnice pomiędzy wydechem A i B będziesz słyszał tylko wtedy jak postawisz dwa motocykle obok siebie (mówię tu oczywiście o tłumikach renomowanych producentów, a nie domowych przeróbkach i wynalazkach typu Delkevic czy Dominator). IMHO kieruj się zatem tym co Ci się najbardziej podoba wizualnie i zasobnością swojego portfela :-)

Myślę, że w przypadku 695, różnice w charakterystykach poszczególnych (renomowanych) marek są na poziomie laboratoryjnym, zatem pomijalne.

Ja do tej pory użytkowałem LeoVince i Arrow. Uważam, że obydwie marki reprezentują podobny, wysoki poziom wykonania i dźwięk, który wyrywa z butów. Leo miałem w Tuono i chciałem też kupić je do 848, ale ograniczyli swój asortyment produktowy (do 848 były/są niedostępne) i zdecydowałem się na Strzałę :twisted: Nie żałuję. Włączają alarmy dosyć często, a jak dojeżdżam do domu, to żona odgrzewa obiad, bo wie, że to JA jadę  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: 

Gość michalz   
Gość michalz

Ja do swojego M800 założyłem Ducati Performance (Remus), różnica w stosunku do oryginalnych to kosmos. Grzmią bosko, piękny basik, cieszy moje ucho  :twisted:

Cześć

Jeśli temat nadal aktualny to polecam Arrowy. Sam długo szukałem kominów do mojego 695, na ebay-u masz duży wybór Mivva i Arrowa z Włoskich sklepów. Z Termignoni jest ciężko i pamiętam że były pojedyncze używki. W Polsce bez problemu dostaniesz Arrowa i Mivva, ja wybrałem Karbonowe montowane pod zadupkiem(koszt około 3,5 k PLN, te montowane tradycyjnie są nieco tańsze).

Dzwięk jest fenomenalny, a przy zamykaniu manetki strzela aż miło :). Nie mam porównania do innych wydechów tego modelu, ale fabryczny się chowa. Jedna wada to szybsze grzanie się moto, zdecydowanie szybciej niż na oryginalnych.

Jak nie stroiłeś moto po wymianie wydechow to będzie Ci się grzał a nawet przegrzewał. Może też popsuć zawory i gniazda.

wykciukowane

No właśnie co z tym strojeniem. Bo mam wydechy od Edzia i tak się zastanawiam co dalej. Hamownia i powercomander? Czy da się wgrać inną mapę do seryjnego ecu 620?

Ja do 695 założyłem rapida i oczywiście stroiłem na hamowni.

wykciukowane

A czy przy fabrycznych kominach jest zalecana ingerencja w ecu (możliwa w ogóle czy tylko box akcesoryjny?)

I jak to jest z temperaturą w m695, bo głowice mają zmasakrowaną farbę szczególnie przy miejscu gdzie przychodzi kolektor, pokrywy zaworów etc...

Mam m695 od miesiąca, serwisuję spokojnie, kilka krótkich rund zrobiłem i temperatura podeszła do 115 przy zewnętrznej ok 10.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.