Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Tytys

MTS Ds1000 skaczące wskazania paliwa

Polecane posty

Witam
Mam pytanie do użytkowników - czy u Was również wskaźnik paliwa zachowuje się w sposób co najmniej dziwny t.j. skacze raptownie - to wskazując rezerwę to 1/3 zbiornika?
Mam wrażenie, że pływak nie ma tłumienia i stąd te skoki.
Ale nie chce pakować się w robotę jeśli to norma.   

Witam

Mam pytanie do użytkowników - czy u Was również wskaźnik paliwa zachowuje się w sposób co najmniej dziwny t.j. skacze raptownie - to wskazując rezerwę to 1/3 zbiornika?

Mam wrażenie, że pływak nie ma tłumienia i stąd te skoki.

Ale nie chce pakować się w robotę jeśli to norma.   

U mnie jest normalnie -wskazania nie skaczą . W s2r mam podobnie, ale tylko przy małym stanie paliwa ( blisko rezerwy) i przechyłach na stopkę. Wtedy wskazuje rezerwę, a po ustawieniu w pion lampka rezerwy gaśnie

U mnie jest normalnie -wskazania nie skaczą . W s2r mam podobnie, ale tylko przy małym stanie paliwa ( blisko rezerwy) i przechyłach na stopkę. Wtedy wskazuje rezerwę, a po ustawieniu w pion lampka rezerwy gaśnie

Dziękuję - tak myślałem, że to nie możliwe aby w turystyku był tak nie dokładny wskaźnik paliwa, zwłaszcza że opiera sie na nim cały ten komputerek.

Czyli trzeba zajrzeć.   

Dziękuję - tak myślałem, że to nie możliwe aby w turystyku był tak nie dokładny wskaźnik paliwa, zwłaszcza że opiera sie na nim cały ten komputerek.

Czyli trzeba zajrzeć.   

Pierwsze Multistrady mają wskaźnik do kitu. Rezerwa pokazuje się już przy połowie baku. Problem może być również z tankowaniem. Jeżeli jest zatkane odpowietrzenie tylnej części baku to tankując pod korek może się okazać, że zalewamy tylko połowę. Nowsze MTS1100 mają poprawione wskazania. Niestety w starszych MTS1000 niewiele da się poprawić.

Pierwsze Multistrady mają wskaźnik do kitu. Rezerwa pokazuje się już przy połowie baku. Problem może być również z tankowaniem. Jeżeli jest zatkane odpowietrzenie tylnej części baku to tankując pod korek może się okazać, że zalewamy tylko połowę. Nowsze MTS1100 mają poprawione wskazania. Niestety w starszych MTS1000 niewiele da się poprawić.

Odpowietrzanie w tylnej części zbiornika to jest zawór na sprężynie i ten zawór reguluje ciśnieniem w zbiorniku kierując je (lub nie) do akumulatora ciśnienia (taki czarny pojemniczek pod fotelem pasażera).

I tak do niego zajrzę czy chodzi bez zacięć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowietrzanie w tylnej części zbiornika to jest zawór na sprężynie i ten zawór reguluje ciśnieniem w zbiorniku kierując je (lub nie) do akumulatora ciśnienia (taki czarny pojemniczek pod fotelem pasażera).

I tak do niego zajrzę czy chodzi bez zacięć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ważna jest drożność kanałów odpowietrzających. Wylot jest pod korkiem paliwa.

Ważna jest drożność kanałów odpowietrzających. Wylot jest pod korkiem paliwa.

Jak zajrzę to napisze co i jak

Pozdrawiam

Jacek

Sprawa rozwiązana - przyczyna był uszkodzony zawór w tyle zbiornika.

Został wymieniony i jak na razie jest OK

Pozdrawiam

Jacek

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.