Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
grzesiek811

Ducati 1098 Zamość

Polecane posty

Witam,

szukam 848 lub 1098 i widzę, że nie będzie łatwo. Więcej chętnych niż dobrych egzemplarzy.

Moje oko przykuła tania 1098 https://www.olx.pl/oferta/ducati-1098-arrow-carbon-piekny-bez-wkladu-nowe-opony-pirelli-diablo-CID5-IDiWI33.html#97bc2aaf36

Niby wszystko super i kupa akcesoriów, ale niska cena. Mam do Zamościa ponad 600km i nie chciałbym jechać na darmo. Może ktoś coś o nim powiedzieć?

Wydaje mi się, że to ogłoszenie było już na jesień.

Tak, stała na jesieni ale to jeszcze o niczym nie świadczy, ja bym bardziej martwił się faktem, że jeździł na nim Iannoe a chyba widziałeś co on robi na motocyklu ;-)

Zacznij od telefonu do gościa?

Ciekawe co wiadomo o przeszłości tego motocykla, jak długo nim jeździł i co z nim robił.

Cena atrakcyjna, ma kilka fajnych dodatków, na zdjęciach nie wygląda źle(pomijając te wszystkie wątpliwej urody naklejki)... na pewno warto się zainteresować.

Ja miałem dokładnie odwrotnie niż Ty - szukałem 1098 i znacznie łatwiej wówczas było kupić ładną 848 niż większy model. Jednak mimo, że znalazłem ładną i pewną sztukę za bdb kasę odpuściłem - doszedłem do wniosku, że będę miał niedosyt i szukałem 10tki. Teraz wiem, że dobrze zrobiłem...

Hehe, wiem co robi Iannone, śledzę moto GP. Dobrze, że nie jeździł nim sam Lowes :razz:

Zadzwonię po świętach jak jeszcze będzie. Naklejek można się zawsze pozbyć.

Jest jeszcze 1198 z Anglii:

https://www.otomoto.pl/oferta/ducati-1198-termignoni-okazja-rarytas-1198r-performance-ID6yplFt.html#e038f22d34

Tylko czy coś nie za tanio. W jesieni w mojej okolicy w komisie wołali za takie 38 tys., a za tą cenę to bym się skusił chyba.

Ta 11tka jest mojego kolegi.

Ładna sztuka. Jeszcze chwilę temu była wystawiona o dobre kilka tysi drożej.

Podejrzewam więc, że ta cena za którą jest obecnie wystawiony dotyczy sprzedaży na seryjnych częściach.

Jednak kto wie - dzwoń pytaj. Może go przycinęło i zszedł z ceny?

Tak czy siak cena jak za ładne doinwestowane 1098/848 Evo, więc warto przemyśleć.

Edytowano przez Spidi

Nie miałem za bardzo czasu wcześniej zająć się ogłoszeniami i zimno się zrobiło. Wczoraj w końcu zadzwoniłem.

1198 było wystawione przez kuzyna właściciela z Anglii. Dzisiaj miał wracać do Anglii do właściciela, bo się nie sprzedał na razie i właściciel postanowił przejeździć sezon. Transport już był załatwiony na następny dzień, więc odpuściłem, bo w ciągu jednego dnia też nic nie zorganizuję.

1098 z Zamościa wg ogłoszenia ma nowe opony i wymieniony olej. Właściciel pisze, że "nowego nabywcy nie czekają przed sezonem żadne dodatkowe inwestycje". Nie podał też przebiegu. Okazało się, że ma 46 tys. km, a przy 48 tys. trzeba zrobić duży przegląd z wymianą rozrządu, ustawieniem zaworów itp. Nic nie wiadomo kiedy to było wcześniej robione i czy było. Tak więc jednak nowego właściciela czekają wydatki.

Chyba większość sprzedawanych Ducati jest bez historii.

Nie mówię, że nie warto go obejrzeć, ale mam do niego 630km i muszę się zastanowić spokojnie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.