Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
CK3

Ducati 749 - Pobiedziska / Poznań

Polecane posty

CK3    0

Cześć,

Od jakiegoś czasu szukam 749. Interesuje mnie, żeby był jak najmniej zmodyfikowany - zamierzam zmienić tylko wydech.

Biorąc pod uwagę na jakiej kwocie zamykają się aktualnie ogłoszenia tego modelu, to cena nie ma znaczenia. Znalazłem takiego:

https://www.otomoto.pl/oferta/ducati-749-ID6yKThH.html#05861588cf

Właściciel moto jest na tym forum, jednak chciałbym zapytać - może ktoś z innych tu obecnych oglądał motocykl?
Od razu zaznaczę, że nie zakładam kombinatorstwa. Wychodzę z założenia, że co dwie głowy, to nie jedna. Będąc właścicielem nie na wszystko zwraca się uwagę.

Mam do moto ~300km, więc jeśli ktoś już był i oglądał, to prosiłbym o info. Z góry dzięki.

https://www.otomoto.pl/oferta/ducati-749-ducati-749-ID6yPjSJ.html#05861588cf

ten jest mój jakby co. po dużym serwisie zawory, synchronizacje, wydech boss dedykowany do modelu plus filtry Pipercross, mam go odm 7 lat. Sprzedaje , ponieważ mieszkam teraz w niemczech i mam tu też moto.

CK3    0

https://www.otomoto.pl/oferta/ducati-749-ducati-749-ID6yPjSJ.html#05861588cf

ten jest mój jakby co. po dużym serwisie zawory, synchronizacje, wydech boss dedykowany do modelu plus filtry Pipercross, mam go odm 7 lat. Sprzedaje , ponieważ mieszkam teraz w niemczech i mam tu też moto.

Dobrze wiedzieć :) Lagi złote, czyli wersja S (z możliwością zmiany geometrii), czy po prostu takie dostał po jakiejś przygodzie?

No i drugie pytanie - naklejki dałoby radę zdjąć, czy był kładziony lakier bezbarwny na całość?

wersja zwykła, ma tylko dolną część widelców w złocie, grubość przy półkach 53mm, a wersja S z olinsem jest z całym widelcem w złocie i grubość przy pólkach jest inna o ile pamiętam to 51mm. Owiewki zmieniałem, ponieważ oryginalne były porysowane a te trafiłem w dobrej cenie. oryginały też mam. 

Ducati 749 S nie ma Ohlinsa ( chyba, że ktoś sobie sam wykombinuje), na Ohlinsie wersja 749 R - zupełnie inny motocykl "deep sump sandcastowy antyhopping - Pankiel" :mrgreen:

CK3    0

Okej, dzięki. R to zupełnie co innego. Nie ten rząd wielkości, jeśli chodzi o cenę.

Tak jak pisze klekot - R ma całe złote przednie zawieszenie i wspomnianego Ohlinsa, a S złotą dolną część, dokładnie tak jak Twój, Kali - stąd pytanie. Zadzwonię, to ustalimy, czy nie wiesz co masz, czy to dziwna fanaberia któregoś właściciela.

Ducati 749 S nie ma Ohlinsa ( chyba, że ktoś sobie sam wykombinuje), na Ohlinsie wersja 749 R - zupełnie inny motocykl "deep sump sandcastowy antyhopping - Pankiel" :mrgreen:

Dokładnie.

Wersja S ma jedynie kilka KM więcej  (większy stopień spręzania) i  inny trail

Edytowano przez Jackvboom

Zasugerowałem się pytaniem CK3 czylagi z S i jakoś tak z automatu odpisałem  :razz: . Dzięki za poprawkę. Pozdro.

Spoko,  motocykl i tak ładny... ja mam jakąś słabość do Terblanchów hihihihi... :thumbup:

Spoko,  motocykl i tak ładny... ja mam jakąś słabość do Terblanchów hihihihi... :thumbup:

masz na myśli stan z oryginalnymi owiewkami czy po zmianie plastików :razz:

Ja muszę mojego dukata sprzedać, a do jazdy zostaje Aprilia

post-86788-0-12617000-1493578898_thumb.jpg

Dziękuję za temat o moim motocyklu.

Zamiast sprzedawać na razie wolę jeździć :)

Jak zostawiasz moto do jazdy, to czy nie chcesz kupić wydechów? mam na zbyciu dominatory.

post-86788-0-46703400-1493579199.jpg

Dziękuję lecz jednak wolę ponownie przesiąść się na Monstera.

749 sprawuje się bez zarzutu szczególnie dzisiaj w lesie w MRU.

post-89202-0-29116300-1493667682_thumb.jpg

post-89202-0-73386200-1493667713_thumb.jpg

post-89202-0-61278100-1493667780_thumb.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.