Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
adapter

Monster S2R jaki gwint nakrętki od strony tylnej zebatki

Polecane posty

Witajcie Panowie i Panie.

Jaki jest gwint nakrętki od strony zębatki na tylnej osi? Mam przed sobą wymianę tych gumowych "amortyzatorów" ale nie mogę się do nich dostać bo nakrętka "nie idzie". Nie chce używać rozwiązań siłowych jeżeli nie będę pewny gwintu.

Pozdr.

Edytowano przez adapter

Ok, dzięki.

To rozumiem, że oś w S4R jest inna bo tam jest prawy. To mi dało wątpliwości bo byłem przekonany, że cały tył jest taki sam w s4r i w s2r.

Ok, odpowiadam sam sobie bo może to zaoszczędzi komuś takiemu jak ja czasu. W "katalogu części" nakrętka w S2r 800 z 2006 roku jest oznaczona jako 750.1.018.1A L.H. nut. Czyli dla każdego obeznanego  skrót L.H sugeruje lewy gwint.

Nie jest. Jest prawy czyli zwykły, odkręca się przeciwnie do kierunku wskazówek zegara. W S4R i S4RS też, to ta sama nakrętka patrząc po kodzie.

Pozdr.

Ps: Do odkręcenia potrzebowałem takiej przedłużki i przypięcia pasem koła do podłogi (stalowa kotwa wkręcona w posadzkę betonową)59974fcae19e0_IMG_20170818_212938(Kopiowanie).thumb.jpg.367497e144629aca7ccda84b03a934e8.jpg

Edytowano przez adapter
dodanie zdjęcia

Z tego co ja pamietam ze szkoly w angielskim technicznym to znaczy left hand thread-po naszemu lewy gwint. Moze wlosi maja inaczej. U mnie odkreca sie normalnie, czyli right hand thread.

Nie ma ale po angielsku LH nut w każdej dokumentacji to nakrętka z lewym gwintem. Nigdzie nie widziałem LHT lub LH thread. 

Co nie zmienia faktu, że Włosi są dziwni i czasem wychodzą takie kwiatki :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.