Kokos 1 Napisano Czerwiec 20, 2018 Hej, Na dniach czeka mnie wymiana oleju silnikowego i w lagach w monsterku. Trochę zielona w temacie jestem, więc liczę na Waszą pomoc ;) Co polecacie,a czego nie i co sami używacie? Lepszy 10W50 czy 10W40? :) Z góry dzięki :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wo_wit 0 Napisano Lipiec 11, 2018 Ja zalałem w weekend zalecany Shell advance 4T 10w-40 . Jak dla mnie lepszego nie ma ;-) Pzdr Wojtek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Waldi59 15 Napisano Lipiec 11, 2018 zimą raczej nie będziesz jeździć a latem temperatury są coraz to wyższe dlatego lepszy będzie olej o większej lepkości czyli 10W-50 natomiast do widelca powinien być wlany Shell Advence Fork 7,5. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kokos 1 Napisano Lipiec 11, 2018 Dzięki za odpowiedzi, niestety już po zakupach jestem.. Wybrałam Shell Advance 4T Ultra 15W-50 według zaleceń serwisówki i Shell Spirax S2 ATF AX (poprzednia nazwa: Donax TA), przy tym serwisówka doradza SHELL - Advance Fork 7.5 lub Donax TA... Fork 7,5 nie udało mi się znaleźć, a dealerzy Ducati używali Motula.. Oby było dobrze, bo ducat już u mechanika ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Waldi59 15 Napisano Lipiec 13, 2018 Bardzo dobrze wybrałaś 1 Kokos zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach