Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

MgasR6

Monster 1100 ściąganie w prawo

Polecane posty

Witam Wszystkich Forumowiczów.

Stałem się niedawno szczęśliwym posiadaczem Monstera 1100 z 2009 roku. Jest piękny. 

Jednak niepokoi mnie pewna rzecz.... Po zamknięciu rolgazu i puszczeniu kierownicy wyrażnie ściąga moto w prawo. Czy to możliwe? Czy to za sprawą charakterystyki motocykla z monowahaczem? Wiem że motocykl jest po szkodzie, ale naprawiony genialnie, nie widać żadnych śladów napraw. W czasie jazdy nie odczuwam nic niepokojącego. Gdy puszczę kierownicę na luzie to praktycznie ściągania nie ma. Objawia się to tylko podczas hamowanie silnikiem.

Może ktoś jeźdżący na 1100 lub innym z monowahaczem umie mi coś doradzić?

Zastanawiam sięczy nie oddać moto do serwisu na sprawdzenie, kontrolę. Ale ile to będzie kosztować?

To mój pierwszy post na forum więc jabym coś zrobił nie tak lub nie w tyum miejscu to wybaczćcie.

Pozdawiam.

zobacz czy masz dobrze przednią ośkę ustawioną wraz z kołem,  oraz sprawdź też  czy są prawidłowo lagi skręcone względem górnej i dolnej półki...

Super. Dzięki za podpowiedź. Tak zrobię.

Jutro wszystko dokładnie posprawdzam.

Już zauważyłem że lagi sa źle usytuowane względem półek.

Są za mało wysunięte (tzn. półka powinna być niżej, za mało wystaje lagi od góry). Widać stare ślady umiejscowienia pod silnym światłem.

Jutro całe zawieszenie rozbiorę i złoże na nowo.

Mam nadzieję że pomoże.

Dam znać co i jak.

Dzięki.

I wszystko jasne.

Zdjąłem koło, wyciągnąłem lagi. Wszystko proste i takie jak ma być.

Poskręcałem całość zgodnie ze sztuką i wszystko gra. 

Pomomo niesprzyjajacych warunków atmosferycznych zrobiłem jazdę próbną i motocykl jedzie prościutka, nic nie ściąga w żadną stronę.

Tak więc poprostu zawieszenie i i oś były źle skręcone, lagi na ośce żle ustawione.

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Do zobaczenie wiosną na drogach...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.