DawidSavage 2 Napisano Kwiecień 7, 2021 Hej, Mam problem z moją multistrada 1200S DVT Pojawiła się migająca ikonka DSS po podpięciu komputera pojawiły się błędy BBS C102C - Czujnik pozycji ramienia obrotowego pojedyńczego z tyłu (zwarcie plusa) BBS C102D - Czujnik pozycji ramienia obrotowego pojedyńczegoz tyłu (błąd pozycji podczas jazdy) błąd ten pojawił się jak motocykl stał rozgrzany po postoju. macie sugestie gdzie szukać przyczyny ? po odłączeniu kabelka od amortyzatora ikonka błędu świeci na stałe, jak jest podpięty to ikonka miga mierząc miernikiem we wtyczce kabla od amortyzatora, pokazuje że jest zwarcie, czy tak powinno być ? oglądałem filmiki z poprzedniej wersji multistrady, z jakimś czujnikiem, że to on jest uszkodzony, natomiast w mojej takiego czujnika nie widzę, są 3 przewody idące po wachaczu jeden do amortyzatora, drugi do czujnika ABS (jest przy tarczy przy absie) i 3ci to przewód hamulcowy do zacisku. będę wdzięczny za podpowiedzi i albo może możecie polecić kogoś kto w okolicach kosztalina będzie miał wiedze, żeby to zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Temaso 0 Napisano Kwiecień 15, 2021 (edytowany) Czesc, Czujnik zawieszenia tył masz na ramie za zbiorniczkiem płynu hamulcowego. Polaczony jest z wahaczem plastikowym łacznikiem. Ściągnij sobie manual pdf, wrzucany byl na grupie FB cos Ci to moze pomoże. Edytowano Kwiecień 15, 2021 przez Temaso Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach