DawidSavage 0 Report post Posted April 7 Hej, Mam problem z moją multistrada 1200S DVT Pojawiła się migająca ikonka DSS po podpięciu komputera pojawiły się błędy BBS C102C - Czujnik pozycji ramienia obrotowego pojedyńczego z tyłu (zwarcie plusa) BBS C102D - Czujnik pozycji ramienia obrotowego pojedyńczegoz tyłu (błąd pozycji podczas jazdy) błąd ten pojawił się jak motocykl stał rozgrzany po postoju. macie sugestie gdzie szukać przyczyny ? po odłączeniu kabelka od amortyzatora ikonka błędu świeci na stałe, jak jest podpięty to ikonka miga mierząc miernikiem we wtyczce kabla od amortyzatora, pokazuje że jest zwarcie, czy tak powinno być ? oglądałem filmiki z poprzedniej wersji multistrady, z jakimś czujnikiem, że to on jest uszkodzony, natomiast w mojej takiego czujnika nie widzę, są 3 przewody idące po wachaczu jeden do amortyzatora, drugi do czujnika ABS (jest przy tarczy przy absie) i 3ci to przewód hamulcowy do zacisku. będę wdzięczny za podpowiedzi i albo może możecie polecić kogoś kto w okolicach kosztalina będzie miał wiedze, żeby to zrobić. Share this post Link to post Share on other sites
Temaso 0 Report post Posted yesterday at 03:32 PM (edited) Czesc, Czujnik zawieszenia tył masz na ramie za zbiorniczkiem płynu hamulcowego. Polaczony jest z wahaczem plastikowym łacznikiem. Ściągnij sobie manual pdf, wrzucany byl na grupie FB cos Ci to moze pomoże. Edited yesterday at 03:32 PM by Temaso Share this post Link to post Share on other sites