Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Cynki

MTS 1200 - SCU poszło z dymem

Polecane posty

Wczoraj miałem ciekawą sytuację. Po weekendzie wyciągnąłem motor z garażu, postał pół dnia na dworze ( nie padało, ładna pogoda), wsiadłem odpaliłem przejechałem 5 metrów i wszystko zgasło. 

Po sprawdzeniu bezpieczników okazało się że 20A poleciało więc zmieniłem na zapasowy ( no ale 25 akurat miałem tylko )   włączam i.....   kupa dymu spod siodełka.   okazało się, że wiązki wyglądaja na całe tu gdzie się dymiło i gdzie widać ale... sfajczył mi się SCU.  dziura w obudowie i waliło z niego jak z parowozu.

Pytanie:  czy ktoś miał taka sytuację? czy jak kupuję kolejny to muszę na coś zwracać uwagę? jakieś numery są istotne itp? 

Po wyjęciu SCU nadal jeżdżę i nic poza błędem na zegarach mu nie dolega. SCU juz wcześniej mi sprawiało kłopoty, niby nie działało, waliło mi błędami ale w sumie to jednak jakoś działało ( podnosiło , utwardzało itp ) i serwis powiedział że to przez dashboard, bo dostaje wilgoci i się papra tam.... a że mi lewa leda kierunkowskazu świeci ciemniej, czasem przygasa leciutko podświetlenie i potrafi się żarzyć rezerwa lub smarowanie to tak stwierdzili.

Obawiam się, że kupię nowy SCU, wywalę kasę, podłączę i zobaczę kolejny raz kupę dymu....  jak to jakoś podiagnozować....?   pomysły? ktoś coś?  tylko ja tak miałem? :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.