Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Peaton

Malowanie ramy w Monsterze

Polecane posty

Witam

W tym roku kupilem pierwszego w swoim zyciu Monsterka z 2000 roku.Zanim bede jezdzil tym sprzetem musze ponaprawiac pare rzeczy( wymiana lancuch, synchronizacja gazników itp.) Jednak poprzednik tego motorka nie zauwazyl ze akumulator zaczal mu rzygac na rame i to dosc sporo. Probowalem spolerowac szpetnosci ale kwas zrobil swoje powloka lakiernicza jest zniszczona. Dodatkowo sa na ramie wytarcia spod siedzenia i pomysllem ze pomaluje rame prosszkowo ( twardzszy lakier bedzie dluzej trzymal).Zamierzam wyczycic cala kratownice "piaskiem" ale problemem jest naklejka na tylniej czesci ramy oraz numery seryjne. Czy piaskowanie nie zniszczy numerów seryjnych? Naklejke na pewno szlag wezmie ale czy mozna jakos ja zamowic, albo czy trzeba?( podane tam wartosci wlasciwe pokrywaja sie z numerem seryjnym, typem serii zawartymi w dokumentach rejestracyjnych oraz glosnoscia motocykla)Chcialbym zrobic to pozadnie a malowanie proszkowe ( przy wypiekaniu w piecu) to mi zagwarantuje- zadnych sprayów zadnych waleczkow do malowania. Ktos z Was cos takiego robil albo ma info o tym?

Pzdr Pete

Miniu Rider :)

Witam 

Właśnie jestem w tej samej sytuacji :) .Oddałem już monsterka z 97 do Moto-Rexu z Poznania by wszystko sprawdzić i wyregulować ,wymienić paski, wyszkiełkować cylindry itp. Pozdrawiam i polecam też z tamtego serwisu Pana Macieja :) który ma serce do dukatów. Teraz po odbiorze, będę malował ramę i koła . Nalepki z ramy zeskanował i zrobi sprawdzony Pan z Wrocławia ( www.motonaklejki.pl )zrobił mi też te na bak w bardziej złotym i metalicznym odcieniu jak chciałem :),a na malowanie zdecydowałem się tradycyjne bo kolor (złoty metalik) ramy jest nie do uzyskania idealnie proszkowo :(,wiec maluje tradycyjnie .Przed malowaniem piaskowanie , a o numery to niema co się bać przy piaskowaniu jak ktoś zrobi delikatnie ,lecz przy malowaniu proszkowym na pewno znikają to jest problem :( ,można i chyba tak zrobię na czas piaskowania i malowania zakryć numery ramy np. cienką blaszką. Bardzo proszę też o wypowiedz , kogoś kto już to zrobił lub fachowca . Dziękuje

foty naklejek na bak , przed:  http://www.wrzuta.pl/obraz/u10nyJs4ix/ po: http://www.wrzuta.pl/obraz/kTSKVWMLCP/

we Wrocławiu koleś np ze zdjęcia zrobi ci taką naklejke (robisz foto i podajesz wymiar naklejki x na y )i zrobi i wyśle linka do tego kolesia masz w moim wcześniejszym poście  , piaskowanie usunie numery jak i malowanie .Trzeba je przed piaskowanie m zasłonic np blachą przyklejona na sylikon lub dac to komuś by wyszkiełkował delikatnie . Pozdro

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.