Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
gajos

Multistrada- reflektor/oświetlenie

Polecane posty

Cześć,

wybaczcie odgrzewanie kotleta po raz N-ty... jednak rześka pogoda skłoniła mnie do rozmyślań. 

Moja multi jest multi rewelacyjna poza właśnie oświetleniem. Muszę je niestety nazwać - dziadowym. Nawet stara CBFa świeciła o niebo lepiej.

Ostania przeprawa czarną nocą skutkowała ściśniętymi pośladami przy prędkości 100 km/h - jako, iż moto oświetlało jedynie słupki na odległości 300m. a trasę do 100... Co gorsze włączenie długich świateł powoduje jedynie poszerzenie wiązki lekko na pobocze, a zasięg ledwo zauważalnie.Bynajmniej nie jest to efekt którego się człowiek spodziewa. Regulacja pionowa działa bardzo dobrze, jednak skuteczność.... cóż, pozostawia wiele do życzenia.

Powiedzcie proszę, co wsadzić zamiast obecnych oryginalnych świetlików? 

czy coś się zmieniło na rynku przez ostatnie cztery lata? 

Czy dalej polecacie wstawić: 

krótkie  65WH9 i długie 55WH7U - kolega "czarnyrafał" poleca taki zestaw Osramu jak doczytałem...

Planuję większe i mniejsze wyprawy raczej poza granice kraju, więc wolałbym żeby nikt się nie doszczekał pretensji, że na halogenach jadę.... chyba, że da się już legalnie takowe lampy użytkować?

pozdrawiam gorąco i z góry dzięki za odpowiedź!

Maciek

Cześć,

wybaczcie odgrzewanie kotleta po raz N-ty... jednak rześka pogoda skłoniła mnie do rozmyślań. 

Moja multi jest multi rewelacyjna poza właśnie oświetleniem. Muszę je niestety nazwać - dziadowym. Nawet stara CBFa świeciła o niebo lepiej.

Ostania przeprawa czarną nocą skutkowała ściśniętymi pośladami przy prędkości 100 km/h - jako, iż moto oświetlało jedynie słupki na odległości 300m. a trasę do 100... Co gorsze włączenie długich świateł powoduje jedynie poszerzenie wiązki lekko na pobocze, a zasięg ledwo zauważalnie.Bynajmniej nie jest to efekt którego się człowiek spodziewa. Regulacja pionowa działa bardzo dobrze, jednak skuteczność.... cóż, pozostawia wiele do życzenia.

Powiedzcie proszę, co wsadzić zamiast obecnych oryginalnych świetlików? 

czy coś się zmieniło na rynku przez ostatnie cztery lata? 

Czy dalej polecacie wstawić: 

krótkie  65WH9 i długie 55WH7U - kolega "czarnyrafał" poleca taki zestaw Osramu jak doczytałem...

Planuję większe i mniejsze wyprawy raczej poza granice kraju, więc wolałbym żeby nikt się nie doszczekał pretensji, że na halogenach jadę.... chyba, że da się już legalnie takowe lampy użytkować?

pozdrawiam gorąco i z góry dzięki za odpowiedź!

Maciek

Proponuję dołożyć dwa ledy dalekosiężne; pobór mocy 20w a poprawa oświetlenia zdecydowana.

Jak by co to mogę podesłać komplet na próbę ;-)

http://allegro.pl/relfektor-led-10w-gs650-transalp-varadero-tiger-wr-i4819921388.html

Dobry pomysł, 

dziś zobaczę, czy reflektor da się naprawić i sprawdzę działanie nowych żarów, czy mimo marki nie zbagatelizują mojego problemu...

Jeśli stan się nie zmieni - bardzo chętnie poproszę o komplecik.

Choć powiem Ci szczerze, że widziałem takie egzemplarze z tymi świecidełkami - szpecą dodatkowo już i tak moją cyklopo-oślicę ;-)

dzięki i pozdrawiam!

Panowie odgrzewam kotleta z oświetleniem. Z racji na to, że jestem świeżym nabywcą Multistrady potrzebuję podpowiedzi jak regulować oświetlenie, którymi przyciskami? Żadnych nie widzę. 

Świeży Dukacista :)

Wszystkim nowym parafianom polecamy pamięci wątek:

https://docpoland.com/temat/15200-powitalnia/page-576#entry260721

kolejną rzeczą WSKAZANĄ jest zapoznanie się z instrukcją obsługi, 

a w niej:

- Czy włączając motocykl i przyciskając guzik B coś się stanie?

- czy klikając na ślepo A i B kierownik zmieni kąt pochylenia świateł?

- czy ta instrukcja na pewno jest do jego modelu? 

pozdrowienia dla nowego multisz(k)aradzisty

Naturalnie mowa o przyciskach A i B na wyświetlaczu. Co zrobić aby ich naciśnięcie spowodowało ruch reflektora to już dowiesz się z instrukcji obsługi. Dodam tylko, że usłyszysz, że coś się dzieje. Silniczek pracuje dosyć głośno.

Dzięki Panowie sprawdzę i potwierdzę czy działa :) Samo klikanie w A i B nic mi nie daje. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.