Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Romcio

Czujnik oleju

Polecane posty

Witam to znowu ja :lol: więc jak w temacie przebolcował mi się czujnik temp.oleju czy do czego on tam jest :roll:

na rozgrzanym silniku na wolnych obrotach zapala się kontrolka oleju a przyczyną jest chyba zrypany czujnik ponieważ kiedy lekutko wstawiłem mojej włoskiej świni i się trochę zagrzała zauważyłem cieknący olej właśnie przez czujnik więc chyba się wysrał!

od tamtej pory kontrolka daje znać ale tylko na wolnych.Olej nie cieknie przez gwint tylko jakby z miejsca gdzie wciska się czujnik

Jeśli ma ktoś info na temat zamiennika czujnika bo doszły mnie słuchy że można bądź ma ktoś na zbyciu do upchnięcia to proszę o info ;]

A tak przy okazji :D dzisiaj oszukała mnie kontrolka rezerwy na szczęście w mieście ;) coś na temat jak go sprawdzić czy kaput czy może się zawiesił jakoś ??

Mam taki problem jak tutaj kolega opisuje. Jak mój monster 620 jest już rozgrzany to na wolnych obrotach gdy stoi zapala się kontrolka oleju. Kontrolka gaśnie jak dodam gazu. Patrzylem olej ale poziom jest dobry. Jest się czym martwić?

wwk    0

Sprawdził bym ciśnienie oleju, jak również kabelki związane z ww. czujnikiem. Obydwie operacje dość proste.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.