Romcio 0 Napisano Czerwiec 23, 2010 Witam to znowu ja :lol: więc jak w temacie przebolcował mi się czujnik temp.oleju czy do czego on tam jest :roll: na rozgrzanym silniku na wolnych obrotach zapala się kontrolka oleju a przyczyną jest chyba zrypany czujnik ponieważ kiedy lekutko wstawiłem mojej włoskiej świni i się trochę zagrzała zauważyłem cieknący olej właśnie przez czujnik więc chyba się wysrał! od tamtej pory kontrolka daje znać ale tylko na wolnych.Olej nie cieknie przez gwint tylko jakby z miejsca gdzie wciska się czujnik Jeśli ma ktoś info na temat zamiennika czujnika bo doszły mnie słuchy że można bądź ma ktoś na zbyciu do upchnięcia to proszę o info ;] A tak przy okazji :D dzisiaj oszukała mnie kontrolka rezerwy na szczęście w mieście ;) coś na temat jak go sprawdzić czy kaput czy może się zawiesił jakoś ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Badrian 0 Napisano Grudzień 29, 2014 Mam taki problem jak tutaj kolega opisuje. Jak mój monster 620 jest już rozgrzany to na wolnych obrotach gdy stoi zapala się kontrolka oleju. Kontrolka gaśnie jak dodam gazu. Patrzylem olej ale poziom jest dobry. Jest się czym martwić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wwk 0 Napisano Grudzień 29, 2014 Sprawdził bym ciśnienie oleju, jak również kabelki związane z ww. czujnikiem. Obydwie operacje dość proste. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Badrian 0 Napisano Grudzień 29, 2014 Dzięki za zainteresowanie :D Jutro sprawdzę to dam znać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach