Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jakitaki

Sepang

Polecane posty

Media wciąż huczą o pojedynku Rossiego i Lorenzo z zeszłego tygodnia -Rossi gratuluje Jorge dobrego pojedynku :D , ten idzie na skargę do szefostwa :roll: . Reprymenda dla Vale :shock: . Doktor po wszystkim powiedział -zaraz zaraz , Lorenzo cały sezon chciał pojedynku ze mna na ostatnim okrążeniu ? Tak to wygląda :D .Biedny Horhe , w co on sie pakuje :o

Dzisiaj jestesmy już po pierwszych wolnych treningach na torze w Malezji , gdzie mamy ciekawą tylną prostą (ok 300 km/h ) następnie mocne dochamowanie i prawie nawrót (ok 90 km/h) i " rura" na prosta start- mata. Można narobić błędów :D :o i będzie sie działo : Rossi pierwszy , drugi Dovi i trzeci Jorge a czwarty Casey.

Dani Pedrosa - po kontuzji jaką dostał od "elektroniki " (zacięta manetka gazu :evil: ) powróci dopiero w następnej rundzie, na Philip Island w Australii

Troche mnie irytuje Jamaha. Jak Vale robił swoje tricki z innymi było ok? Rzucają sie jak i tak mają mistrzostwo. Vale jest nienormalny, pieknie mu się zacina jakiekolwiek myslenie gdy trwa wojna. Widać takim trzeba być , aby być mistrzem. Ciekawe jak to będzie ......poogladamy rano.......

Kwalifikacje dobiegły końca . Pierwszy rząd : Lorenzo , Hayden :shock: :D , Doviziozo. Rząd drugi : Speas , Stoner i Rossi.

Franz zgadzam się z toba , Jamaha leci w kulki i w tej fazie "inwestuje " tylko w Lorenzo i robi troche Rossiemu na złość . Vale nie testuje tym samym nie otrzymuje nowinek technicznych , Jamacha juz zapowiedziała że Vale ,po ostatniej rundzie nie będzie mógł testować Ducata - świętują triumfy ale chyba zapomnieli gdzie byli przed przyjściem "Doctora" :cry: . Vale na całą sytuacje sprzed tygodnia odpowiedział że pzecież Dani nie jedzie , tym samym tytuł Jorge pozostaje niezagrożony :? Cóż wiecej tu dodać ? :D . Dzisiaj wystarczy mu tylko 7 pkt ( dziewiąta pozycja ) wiec tylko jego chora ambicja moze przeszkodzic w świętowaniu tytułu juz w niedzielę - ale śrubka wkręcona przez Doctora pozostanie NA PEWNO do przyszłego sezonu :twisted: :twisted: :twisted:

Wyścig Moto GP jutro o 10.00

spies a nie speas :P

pozdro

.....Bo miał byc konkurs , kto znajdzie błąd , ale sie sponsorzy wycofali :mrgreen: ......no dobra błąd :D ale miło ze ktoś czyta . S i pies :roll: - zapamiętam

Wyścig zapowiada sie rewelacyjnie. 6 pierwszych jedzie w jednym tempie. bedzie sie działo......moze zepsuc zabawe Stoner jak wystrzeli ale to moje przeczucie......no i deszcz, wtedy dopiero wystrzeli. Rok temu 14 sek przewagi nad drugim???????

Świetny start zaliczyli Lorenzo z Dovi i wystrzelili do przodu . Rossi "zaspał" i pierwszy zakręt pokonał na 11 pozycji ale on normalnie nie potrafi ;) , wyprzedzał jednego po drugim , by na trzecim orkrążeniu wskoczyć już na trzecią pozycje ze stratą 1.99 do prowadzącej dwójki.

Stoner zaliczył glebę na ostatnim zakręcie pierwszego kółka :cry: . Valentino jak opętany dopadł Jorge i Dovi kolejno na 9-tym i 10-tym kółku (z dwudziestu ),na 9-tym zakręcie kpiąc sobie z praw fizyki czy prawidłowych linii przejazdu :lol: jadąc ze " 2 na godzinę" ;) .Piękną walkę zaliczyli tez Aoyama z Simoncellim nawet zderzając się ze sobą w jednym z zakrętów :twisted: .

Dovi trzymał się do końca na kole Valentino lecz nie zdołał zaatakować i było to 46 zwycięstwo Doctora z Jamacha :D ,Jorge natomiast zachował się ......... :roll: :roll: .....rozsądnie odpuszczając , dojechał na trzeciej pozycji tym samym zdobywając tytuł Majstra 2010 juz dziś . Hayden dojechał szósty .

Jorge fajnie skwitował sezon po wyścigu ,kiedy to ktoś z jego fanclubu przebrany za Super Mario ( kultowa gra ;) ) podał zwycięzcy tabliczkę z napisem "GAME OVER " - :D :D

Swoją droga ciekawe jak teraz będzie wyglądała rywalizacja kiedy Jorge już nie ma się czym tłumaczyć a Rossiemu kontuzja barku raczej nie przeszkadza ...?

Ja oglądałem.

Mistrz jest tylko jeden i dał nieźle czadu. Z końca stawki wciągać wszystkich po kolei....

Stoner lubi pobocza ;)

Ja własnie skończyłem ogladać trzeci raz!!! Ale odjaz, 9 zakret to nowa jakość, inna liga , inny świat....

Ducati tragedia, Wielka tragedia!

Tym razem i mi sie udało obejrzeć na żywca wszystkie trzy wyścigi. Patriotycznie dopingowałem Stonerowi ale jak odpadł to już zgodnie z głosem serca wspierałem Rossiego.

Mistrz jest tylko jeden. Ja to wiem i wnioskując po zachowaniu lorenzo on chyba tez.

Rossi rules. Dobrze ze w przyszłym sezonie będzie jezdził dla nas

Tak a propos zanabyłem dziś od Jaro owiewki torowe ………………auuuuuuu

Warto też wspomnieć o wspaniałym wyścigu kategorii Moto 2 :shock: . Julian Simon -który miał jeszcze szanse na tytuł , najpierw przespał start i podobnie jak Rossi jechał jak opętany by po tym jak dogonił czołówkę popełnić błąd i spaść na szóstą lokatę . Szybko się jednak pozbierał i po chwili pierwsza trójka ( Elias , Rolfo i de Angelis )była znowu w jego zasięgu- lecz chłopak ewidentnie nie radził sobie z presją i zaliczył "glebę " tym samym grzebiąc swoja szanse na zdobycie tytułu . W tym momencie Tony Elias praktycznie nie musiał już dojeżdżać do mety , gdyż pierwszy w historii tytuł Mistrza Świata Moto2 należał już do niego.

Pierwszy na metę wpadł"optyk" ;) Roberto Rolfo , dosłownie ułamek sekundy potem był Alex de Angelis zaliczając swoje pierwsze podium w tej klasie , trzeci Andrea Iannone oraz czwarty , nowy mistrz Tony Elias :D

Apropos dziewiątego zakrętu w klasie Moto GP - Rossi opanował chyba nowy trick ;) - czyż to wyprzedzanie nie wyglądało podobnie jak na GP Japoni , kiedy to Vale ostatni raz "objechał " Jorge - N I E S A M O W I T E !!! :twisted: :D

O co chodzi z tym optyk a propos Roberto Rolfo?. Coraz bardziej podoba mi sie ten Włoch. Podobnie jak ja jest wielbicielem talentu Joe Dunlopa oraz wyścigów ulicznych. Piknie pojechał. Moto2 daje dużo emocji :D

Taaa Storner, jak się przesiądzie na tą Shadowke z frędzlami, to niech sobie robi co chce i wywraca, bo widać, że lubi się chłopak powywracać. Zupełnie jak chłopaki co z budowy wracają. Wywracają się nawet na prostych. ;)

Rossi w końcu przesiądzie się na męski motocykl i jak mu się za bardzo fryzura nie zepsuje, albo lakier z pazura nie zejdzie, to da radę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.