Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
ibanezz

Monster. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.

Polecane posty

Cześć.

Też go mam w "obserwowanych".

Chyba nikt go do tej pory nie oglądał :( byłoby coś wiadomo.

Powodzenia w poszukiwaniach.

generalnie dziwna sprawa. ogladalem go we wrocku u kolesia co handluje moto na ostatnim groszu.

http://moto.allegro.pl/ducati-monster-6 ... 03975.html

mam foty przed malowaniem, i rzeczywiście zdają się potwierdzać co handlarz mówił (pomalowany wałkiem albo sprejem jakimś przyjechał ) w warsztacie podczas malownia dolorzyli: zadupek, pług, nakładkę na siodełko, lakierowanie

prawdę mówiąc urzeka mnie jego praca na tych wydechach, jechałem tym moto, prowadzi się dobrze, biegi wchodzą bez zgrzytu, nie ciągnie go w żadną stronę (rozpędziłem go do 120km/h) nie mniej jednak to osąd człowieka co zrobił na moto jakieś 1000km i to 4 rożnymi maszynami wiec porównania nie mam zbytnio. właściciel sam jeździ monsterem i nie sprawia wrażenia krętacza.

obecnie koles ktory go sprzedaje twierdzi ze kupil go dla kolegi (dziwne?) ktory wazy 140kg i okazalo sie ze moto za maly dla niego, i ze sie przestraszyl. twierdzi ze ma go od poczatku wakacji (ogladalem moto w okolicach 15 czerwca we wroc) podobno zrobil nim jakies 800km.

opowiada ze przyjaciel sciagnol go z salonu ducati we wloszech, gdzie ponoc byl malowany (co jest nieprawda bo byl malowany w polsce) generalnie facet opowiada duzo, ze kupili manetki, kiere itd... a wiem ze koles co sprzedawal go we wroc dokladal te fanty.... wiec kolejna sciema.

co dziwne koles sam zaproponowal zeby zabrac moto na serwis i pomiar ramy przez wskazanego przez kupujacego serwisu/warsztatu.

wiec nie wiem czy wali scieme marketingowa, czy proboje cos krecic.

wydaje mi sie ze jdeden tylny komin jest dziwnie wygiety... moze na zdjeciu tak wyglada...

prawde mowiac mam na niego ochote bo fajnie jedzie i dobrze brzmi ale odstrasza mnie kretactwo.

I słusznie, że cię odstrasza krętactwo.

Patrząc tylko po twoim opisie moto jest absolutnie spalone.

I jeszcze ten tekścik w ogłoszeniu - cytuję oryginalny zapis: "SPSZEDAJE PONIEWŻ NIE POTRAFIE JEZDZIC".

Koledzy/koleżanki dajcie sobie spokój z tym motocyklem!!!

jutro planuję zobaczyć ten moto na własne oczy... jak będę miał czym to porobię szczegółowe fotki i dam znać...

zaproponuję sprzedawcy serwis we wrocławskim serwisie Ducati - zobaczymy jak zareaguje...

TEL 501 007 881 LUB 501 407 033

na allegro dziala pod nikiem motyl0078

sam pomyka ducati M600 pomalowanym aerografem w sceny z Obcy kontra predator, dosc charakterystyczne moto. bylo wystawione na allegro jakis czas temu.

EDIT:

z ciekawosci skrobnolem maila. o nastepujacej tresci.

Witam. Mam kilka pytań. Oglądałem ten motocykl pod koniec czerwca we Wrocławiu na

Ostatnim Groszu. Wiem, że został tam pomalowany i wyposażony w szereg

dodatków (manetki, kierownica, przez osobę która go sprzedawała)

Przede wszystkim interesuje mnie co jest powodem sprzedaży

po tak krótkim czasie użytkowania. Czy akumulator został wymieniony a

gaźniki wyregulowane ? Jaki przebieg mają obecnie paski rozrządu i gdzie

zostały wymienianie ?

odp:

kolego zadne manetki nie były dawane pszez goscia z wrocławia tylko ja wymieniałem manetki i migacze na firme rizoma koszt 160zł moto pszeszedł pszeglad w serwisie i zawory gazniki zostały wyregulowane a czemu spszedaje poniewasz nie nadaje sie na moto warze 150kg i zarejestrowałem i maszyna najdalej jezdziła po karpaczu wyjechałem tym motorem 5 razy poprostu motor to nie dlamnie pozdro

wiec w zalaznosci od osoby, zmienia sie wersja... tym razem koles nie wazy 140kilo tylko 150.... :)

Kamyk, odświeżasz stary i nieaktualny już temat...

Mioo kupił już tego Monstera, a ważącego 140/150 kg (w tym tempie do świąt powinien przekroczyć 200Kg) sprzedawcy chyba nikt już nie zobaczy.

nie mogłem się powstrzymac :D

bo bardzo często spotykam sie z róznymi kitami..

do moto nic nie mam..

pozdr

W całej tej sytuacji okazało się, że moto było w porządku tylko sprzedawca nie potrafił wyjaśnić kilku kwestii... np. tej, kim jest gość ważący 150kg.

Sam umówiłem się na oglądanie tego moto. Pokazał mi je gość, który je wystawiał w imieniu właściciela motocykla (czyli tego 140kg).

Był z nim młodszy koleś (ok 20 lat - też znacznie mniej niż 140kg) jeżdżący na krosie (o nim też było kila słów w innym wątku na temat tego moto).

Generalnie, prawie kupiłem tego Monstera - Mioo był jednak ciut szybszy. Szkoda, że nie pochwalił się nim na forum. Dobrze byłoby wiedzieć, czy rzeczywiści z motorem jest wszystko w porządku.

puki co moto zimuje. do wymiany czujnik oleju, bo lekko leci z pod niego oliwa. poza tym nie znalazłem niczego podejrzanego. dotarłem do poprzedniego właściciela który polecał ten egzemplarz. ale wszystko pokaże sezon.

co do faceta który sprzedawał to 140kg to nieprzesadzona waga :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.