jakitaki 1 Napisano Październik 30, 2010 Tor Estoril w Portugalii tonie w deszczu i dzisiejsze kwalifikacje po prostu się nie odbyły ze wzgledu na bezpieczeństwo zawodników . Tak więc pola startowe zostaną zajęte wg. czasów ustanowionych w szczątkowych treningach tj :Pole position Jorge Lorenzo , 2 - Nicky Hayden , 3 - Valentino Rossi , 4 - Stoner , 5 - Spies , 6 - Melandri . Na jutro zapowiadane są mniej :roll: obfite opady . Gościnnie na Ducati, w dwóch ostatnich wyścigach za Mikę Kalio wystąpi Carlos Checka który w deszczu już nieraz pokazał że potrafi jezdzić - ale jutro wystartuje z ostatniej pozycji :D LEC GOŁ !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Październik 31, 2010 poranna sesja Warm up kat. Moto GP odbyła się przy mokrym torze i prześwitującym gdzies słoneczku , ostatnie minuty sesji nawierzchnia zaczęła przesychac ale ciężkie chmury wokół toru więc pogoda na wyścig będzie wielką loteria :D . Podobno Carlos Checka startuje w Pramacku na prośbe Ducati i ma wykonać -przedtestowe testy ;) - dla Doctora :D . Kurcze wszystko przed nami a ja muszę na drugą do roboty :cry: więc do zoo :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Listopad 1, 2010 Ale wyscigi! Wszystkie trzy! Szaleństwo! Marquez w 150 to przyszły KRÓL!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Listopad 2, 2010 Ale wyscigi! Wszystkie trzy! Szaleństwo! Marquez w 150 to przyszły KRÓL!!! :D Tak niech sie Vale szybko decyduje co jeszcze chce zdobyć bo "mały " Mark jest rewelacyjny 8-) Kurcze nagrało mi się pół wyścigu Moto 2 i Moto GP bez trzech ostatnich okrążeń - :o Horror for mi ;) . Skrzętnie omijałem informacje w mediach i udało mi się wczoraj wieczorem wszystko zobaczyć :D Jorge z Vale oderwali sie od reszty . Ok 10 okrążeń przed końcem kiedy Jorge prowadził, jechał FENOMENALNIE , Doctor próbował (bez rezultatu ) dotrzymać jego tępo kiedy uslizgnęło się jego tylne koło ( na szczęście nie upadł ) i po prostu odpuścił dojeżdżając na drugiej pozycji .O trzecia pozycje walczyli Dovi z Simoncellim z której to Andrea wyszedł zwycięzko na ostatnich centymetrach :D . Bardzo fajnie jechał Hayden - piata pozycja - prawie zawsze dojezdza , często w pierwszej piątce, napracował sie chłopak przez ostatnie dwa lata i cały czas robi postepy :) . Stoner zazwyczaj wygrywa albo nie dojeżdza - tym razem to drugie :( Na okrążeniu wyjazdowym przewrócił się " Big Ben" i uszkodził stopę natomiast z wyscigu , z powodu bólu w ramieniu (po 6 kółkach nie miał siły wciskać hamulca) Carlos Checka :oops: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Listopad 2, 2010 Niesamowity okazł sie również wyścig kategorii Moto 2 . Kenan Sofuoglu - dwukrotny mistrz świata kategorii Supersport - jechał pierwsze okrążenia dotrzymując kroku pierwszej dwójki i w miedzyczasie "naprawiał " kierownice dosłownie napierniczając w nią piącha :D (wynik przewrotki w okrążenia Warm up ). Kiedy mu sie to udało , jechał jak w innej lidze i zrobił az 7 sek. przewagi i wtedy dały znać o sobie opony , no niestety brak doświadczenia jeszcze w tej klasie i jak sam stwierdził , mimo ze to tez 600ka to zupełnie inny motocykl niż SS 8-) . Został wchłonięty przez Alexa Baldoliniego i Stefana Bradla ( odpowiednio na mecie drugie i pierwsze msce). Do końca miała miejsce niesamowita walka o trzecią pozycję pomiędzy Reddingiem ,Sofuoglu i deAngelisem , wszystkim mocno ślizgały się opony ale to Alex deAngelis dopełnił "pudła" :D . Niezły kunszt jazdy po torze ( do pewnego momentu :cry: ) pokazał Andrea Iannone . Koleś wystartował z 35 pozycji :o i szedł jak burza , już zaczynałem wierzyć że wygra kiedy to bedąc juz na czwartej pozycji , zbyt agresywnie wszedł w zakret i upadł - ależ to były emocje !! :twisted: :D Za tydzień ostatnia runda w Walencji , nastepnie dwa dni testów gdzie zobaczymy Valentino juz na Ducati i zimowa przerwa :oops: . "The doctor" zaraz po testach udaje się na operację barku który uszkodził jeszcze na poczatku sezonu. Wiadomo tez że w przyszłym sezonie na Ducati Pramac wystąpią Randy dePuniet oraz Loris Capirossi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Listopad 2, 2010 Jesteś bezkonkurencyjny jako Ducatowy redaktor/komentator sportowy . Dzięki za relacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach