Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jakitaki

Estoril

Polecane posty

Tor Estoril w Portugalii tonie w deszczu i dzisiejsze kwalifikacje po prostu się nie odbyły ze wzgledu na bezpieczeństwo zawodników . Tak więc pola startowe zostaną zajęte wg. czasów ustanowionych w szczątkowych treningach tj :Pole position Jorge Lorenzo , 2 - Nicky Hayden , 3 - Valentino Rossi , 4 - Stoner , 5 - Spies , 6 - Melandri .

Na jutro zapowiadane są mniej :roll: obfite opady . Gościnnie na Ducati, w dwóch ostatnich wyścigach za Mikę Kalio wystąpi Carlos Checka który w deszczu już nieraz pokazał że potrafi jezdzić - ale jutro wystartuje z ostatniej pozycji :D

LEC GOŁ !!!!

poranna sesja Warm up kat. Moto GP odbyła się przy mokrym torze i prześwitującym gdzies słoneczku , ostatnie minuty sesji nawierzchnia zaczęła przesychac ale ciężkie chmury wokół toru więc pogoda na wyścig będzie wielką loteria :D .

Podobno Carlos Checka startuje w Pramacku na prośbe Ducati i ma wykonać -przedtestowe testy ;) - dla Doctora :D .

Kurcze wszystko przed nami a ja muszę na drugą do roboty :cry: więc do zoo :D

Ale wyscigi! Wszystkie trzy! Szaleństwo! Marquez w 150 to przyszły KRÓL!!!

:D Tak niech sie Vale szybko decyduje co jeszcze chce zdobyć bo "mały " Mark jest rewelacyjny 8-)

Kurcze nagrało mi się pół wyścigu Moto 2 i Moto GP bez trzech ostatnich okrążeń - :o Horror for mi ;) . Skrzętnie omijałem informacje w mediach i udało mi się wczoraj wieczorem wszystko zobaczyć :D

Jorge z Vale oderwali sie od reszty . Ok 10 okrążeń przed końcem kiedy Jorge prowadził, jechał FENOMENALNIE , Doctor próbował (bez rezultatu ) dotrzymać jego tępo kiedy uslizgnęło się jego tylne koło ( na szczęście nie upadł ) i po prostu odpuścił dojeżdżając na drugiej pozycji .O trzecia pozycje walczyli Dovi z Simoncellim z której to Andrea wyszedł zwycięzko na ostatnich centymetrach :D .

Bardzo fajnie jechał Hayden - piata pozycja - prawie zawsze dojezdza , często w pierwszej piątce, napracował sie chłopak przez ostatnie dwa lata i cały czas robi postepy :) . Stoner zazwyczaj wygrywa albo nie dojeżdza - tym razem to drugie :(

Na okrążeniu wyjazdowym przewrócił się " Big Ben" i uszkodził stopę natomiast z wyscigu , z powodu bólu w ramieniu (po 6 kółkach nie miał siły wciskać hamulca) Carlos Checka :oops:

Niesamowity okazł sie również wyścig kategorii Moto 2 . Kenan Sofuoglu - dwukrotny mistrz świata kategorii Supersport - jechał pierwsze okrążenia dotrzymując kroku pierwszej dwójki i w miedzyczasie "naprawiał " kierownice dosłownie napierniczając w nią piącha :D (wynik przewrotki w okrążenia Warm up ). Kiedy mu sie to udało , jechał jak w innej lidze i zrobił az 7 sek. przewagi i wtedy dały znać o sobie opony , no niestety brak doświadczenia jeszcze w tej klasie i jak sam stwierdził , mimo ze to tez 600ka to zupełnie inny motocykl niż SS 8-) . Został wchłonięty przez Alexa Baldoliniego i Stefana Bradla ( odpowiednio na mecie drugie i pierwsze msce).

Do końca miała miejsce niesamowita walka o trzecią pozycję pomiędzy Reddingiem ,Sofuoglu i deAngelisem , wszystkim mocno ślizgały się opony ale to Alex deAngelis dopełnił "pudła" :D .

Niezły kunszt jazdy po torze ( do pewnego momentu :cry: ) pokazał Andrea Iannone . Koleś wystartował z 35 pozycji :o i szedł jak burza , już zaczynałem wierzyć że wygra kiedy to bedąc juz na czwartej pozycji , zbyt agresywnie wszedł w zakret i upadł - ależ to były emocje !! :twisted: :D

Za tydzień ostatnia runda w Walencji , nastepnie dwa dni testów gdzie zobaczymy Valentino juz na Ducati i zimowa przerwa :oops: . "The doctor" zaraz po testach udaje się na operację barku który uszkodził jeszcze na poczatku sezonu. Wiadomo tez że w przyszłym sezonie na Ducati Pramac wystąpią Randy dePuniet oraz Loris Capirossi

Jesteś bezkonkurencyjny jako Ducatowy redaktor/komentator sportowy . Dzięki za relacje

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.