Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jakitaki

Walencja

Polecane posty

W dzisiejszej walce o QP świetnie spisał się dziś Casey , przepiękne uślizgi w całym zakrecie :o oraz pierwsze pole. Świetny materiał na reklamówkę - ale mam pewne obawy czy przy takim stylu wystarczy opon na 30 kółek :roll: , Lorenzo wystrtuje z drugiej a z trzeciej pozycji , po raz pierwszy w tej klasie z pierwszego rzędu ruszy Marco Simoncelli :D . Hayden wywalczył 5-ty rezultat i drugi rzad - nieżle.

W ostatnim wyścigu , Nicky startował z pierwszego rzędu nagle zaczął słabnąć czego powodem znowu była tak "lubiana" elektronika :cry: , która zaczęła ograniczać dopływ paliwa..........

No i mamy nowego mistrza świata kategorii 125 . :D Mark Marquez absolutnie zdominował te zawody i jak na siedemnastolatka jeżdzi NIE-SA-MO-WI-CIE dojrzale :o , pełna kalkulacja i zimna krew do ostatnich metrów , przepuścił Terola- głównago rywala o tytuł i wręcz machał ręka do Espargaro aby go wyprzedził :lol: aby nie wdawać się w niepotrzebne przepychanki które to w tej klasie są na porządku dziennym . Brawo MARK

W porannej rozgrzewce kat. Moto GP Hayden miał najlepszy czas :D :mrgreen:

Karel Abraham zwycięzcą ostatniego w tym roku wyścigu Moto2 :D . Cóż to był za wyścig !!! Walka do ostatnich metrów ( urwałem oparcie z fotela :lol: :lol: ). Tony Elias uderza w lidera -Juliana Simona i wylatuje z toru na ostatnim okrążeniu , wtedy to Abraham przejmuje zwycięztwo ,drugi na mete wpada Iannone natomiast trzeci Simon przez co jednym punkcikiem wyrywa wicemistrzostwo Andrei (Iannone) :D :D .

Bardzo podobała mi sie jazda Karela Abrahama który ostatni często kręcił się w okolicy podium , żegna się on już z kategorią Moto 2 ,ale juz we wtorek zobaczymy go w testach Moto GP na Ducati :mrgreen: .

A za chwile deser - Wyścig Moto GP :twisted: :twisted: :twisted:

Jorge potwierdził swoja dominacje w tym sezonie wygrywając GP Walencji , choć niewiele brakował by wypadł z rywalizacji wjeżdżając Simoncelliemu pod łokieć i ...... :roll: właściwie juz lezał.... :roll: nie wiem jak opanował tę sytuację . Stoner długi czas prowadził - choć wyglądało to jak wyscigi na lodzie , strasznie obawiałem się o stan jego ogumienia w dalszej częsci wyścigu . Casey jako jeden z niewielu wybrał twarda mieszankę i ten wybór sie opłacił :D , uległ tylko Jorge i dojechał na drugiej pozycji. Trzeci na metę wpadł Doctor. Nicky Hayden jadac na drugej pozycji zaliczył uślizg przodu i pozegnał sie dość spektakularnie z wyścigiem :oops: .

Sezon 2010 dobiegł końca , wieczorem o godz 21.00 odbędzie się gala na której to rozdane zostaną trofea tegorocznych bohaterów .

We wtorek 9.11. kiedy wszyscy "wyzdrowieja" :mrgreen: :lol: odbedą sie dwa dni testów, a nastepnie zawodnicy beda mieli przerwę do końca stycznia (testy na Sepang w Malezji ) . Sezon 2011 rozpoczniemy 18.03.2011 r treningami przed GP Kataru.

Teraz przed nami długa zima :evil: :roll: Damy rade :lol:

sytuacja Lorenzo i Simoncelliego :D

[bBvideo 425,350:26em3feu]http://www.youtube.com/watch?v=4BuoRbpmaCM[/bBvideo]

szybko oglądać bo DORNA na pewno niebawem filmik usunie

Dzięki za kolejna wypasioną relacje. Nie oglądałem ale chociaz przeczytałem.

Wydaje mi się, że Casey zbyt wolno pokonywał ostatnie zakręty, ale umiejętnie blokował Lorenza, niestety gdy ten go wyprzedził Stoner nie miał szans go dogonić. Chociaż nie ma co, Lorenzowi należało się zwycięstwo po tym jak prawie leżąc podniósł maszynę z gleby i pojechał dalej.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.