Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
grodzish

Kontrolka ciśnienia oleju

Polecane posty

Koledzy padła mi kontrolka ciśnienia oleju, nie świeci się po przekręceniu kluczka. Po sprawdzeniu miernikiem prąd dochodzi do licznika, ale już poprzez kontrolkę nie wychodzi jak i do samego czujnika. Jak to jest z jej wymianą, próbowałem rozebrać obrotomierz, ale nie chciałem nic urwać. Jest gdzieś do kupienia taka żaróweczka? Ktoś już z tym walczył? Może coś poradzicie.

Przewód od czujnia niech dotknie masy,jeżeli lampka się zaświeci to powietrzem przeczyść czujnik.Ja mam stary zegar więc mam od dołu jedną śrubkę.Zdejmujesz kokpit lampek.

Problem w tym właśnie że nie dochodzi prąd kabelkiem do czujnika a przed kontrolką jest. Sam kokpit rozebrałem ale nie wiem jak rozebrać obrotomierz

Jak masz obrotomierz to nie wiem jak się tam dostać.Na czujnik idzie masa- na kontrolkę plus+.Zobacz jaki masz kolor przewodu do czujnika i znajdz go w wiazce zaraz za kierownicą.Wbij w niego neonówkę a żabke podłącz do masy.Jażeli lampka się zaświeci to pomiędzy czujnikiem a neonówką jest przerwany przewód.Jak to nic nie da to sprawdz przejście pomiędzy żaróweczką a neonówką oczywiście ten sam przewód.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.