Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Frencci

Uwaga. Skradziono 696 w Wawie.

Polecane posty

Cytuje informacje zamieszczona na FB:

" W ostatni weekend skradziono mi motocykl Ducati Monster 696. Maszyna stała na strzeżonym osiedlu, w parkingu podziemnym w Warszawie – Falenicy. Złodzieje najwyraźniej nawet nie rozblokowali kierownicy, tylko wsadzili motocykl na jakiś samochód dostawczy.

Opis:

Ducati Monster 696 rocznik 2008

Kolor – czarny matowy

Nr. VIN: ZDMM500AA8B009632

Motocykl posiada przytarty wydech oraz osłonę wydechu. Na baku, tuż nad siedzeniem znajdują się także dwie rysy. Oczywiście sprawa została zgłoszona na policję jednak jeżeli ktokolwiek ma informacje o skradzionej maszynie proszony jest o kontakt.

https://www.facebook.com/event.php?eid=145426652189607 "

Rozeslijcie do znajomych. Moze wreszcie kiedys uda sie dorwac taka swinie przed Policja!

P.S. Fala- rozwaz mozliwosc dodania dzialu; SKRADZIONE MOTOCYKLE

Masakra jakaś, musze też pomyśleć o dodatkowych zabezpieczeniach swojego.

Oczywiście bede się rozgladał za takim moto ale znajac życie to poszedł na cześci.

Przykre, ale coraz częściej się zdarza niestety

Dwa lata temu, moim znajomym w ten sam sposób skradziono dwa motocykle, też osiedle chronione, ogólny garaż podziemny. Wjechali busem w środku dnia, zapakowali i odjechali :( Potem była walka z ubezpieczalnia, bo przecież w garażu stały jeszcze inne moto, a zginęły akurat tylko ich...usiłowali im udowadniać, że ukradli sami sobie...

Ukradziono mi dawnymi czasy motocykl, to wiem, co się czuje, akurat byłem wtedy we wojsku, na unitarce, ni kak nie mogłem zdziałać żeby moto ( MZ ETZ 250 - po tuningu Niklex) odnaleźć...milicja wtedy miała inne bardziej wesołe zajęcia...

Jednak ma i mego brata klątwa dopadła złodziei( wykryliśmy po latach kto to), przeżył tylko 1 z nich na dodatek od alkoholu zrobił się "na warzywko"...

C...j wsiem złodziejom...

J-999

Współczuję. Ale jest szansa żeby go odnaleźć albo przynajmniej namierzyć skur... co go na części rozbiorą. Grunt to rozgłośnić to w Wawie i przeglądać wertować net. Wkońcu tych motocykli mało jest. A po specyficznych częściach rozpoznasz. Najgorzej jak to cwaniaki i będą czekać aż sprawa ucichnie i zrobią to za np. pół roku. Ale głowa do góry jest jeszcze szansa żeby go znaleźć. Mój kolega w ten sposób odzyskał w LBL swój drogi rower więc bądź dobrej myśli.

Pamiętacie czarnego M696, na którym jeździł policjant podczas szkolenia w CSP?

To właśnie ten motocykl.

Szukam maszyny wszędzie gdzie się da... Mam cichą nadzieję, że wcześniej czy później wypłynie gdzieś ten motocykl, w końcu jak sami mówicie mało tego po naszych drogach jeździ. Na razie trafiłam na ogłoszenie o częściach na Allegro http://moto.allegro.pl/lampa-felga-polk ... 16009.html Facet ma czarne owiewki do Ducata ale zdjęć nie chce przysłać, a moje były charakterystycznie porysowane w jednym miejscu. Zna ktoś może tego człowieka??

Radze też szukać na zagranicznych portalach, wątpię aby ktoś był tak glupi żeby wystawiać części w pl:/

chociaż może...ogłoszenie podejrzane.

Wlasnie rozmawialem z czlowiekiem - nie ma czasu na robienie zdjec, jednak wg. informacji jakiej udzielil mi telefonicznie owiewke ma w kolorze czerwonym.

Ja bym radził przyjrzeć sie temu kolesiowi z allegro. Oczywiście zakładamy że jest niewinny bo nie ma podstaw żeby oskarżać. Przypomnij sobie charakterystyczne rysy, znaki i poproś o częśc do sfotografowania bo niby jesteś zainteresowany. Jak się miga od fotek to w jaki sposób on chce sprzedawac cos na allegro?? Jeżeli dla ludzi priorytet to zdjęcie sprzedawanego przedmiotu. Przecież nikt nic w ciemno nie kupi. Ludzie chcą czasami zdjęcie zwykłej srubki albo uszczelki, a ten teoretycznie sprzedaje cały moto ale w częściach. Poza tym jak komus zalezy na sprzedaży to nie gada głupot ze nie ma czasu tylko prosi o maila i mówi wysle wieczorem albo w wolnej chwili. Nie mówię ze sprzedający to od razu oszust ale warto mu sie przyjrzeć.

P.S. Pamieta może ktoś tą aukcje? Może aukcja wisi juz na długo przed kradzieżą monsterka.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.