Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Ghost77

Monster M900 do oceny

Polecane posty

Witam.

Jako że w ciągu najbliższych dni jadę oglądać i prawdopodobnie zakupić tego Monstera mam prośbę o ocenę tak ile można po fotkach. Piszcie wszystko co tylko widać fachowym okiem. Kolega klubowicz którego pozdrawiam i któremu dziękuję za poświęcony czas ocenił go na żywo na godnego uwagi, ale jeszcze go wytestuje wiec jestem w miarę spokojny bo sam bym się nie odważył zakupić. Każda uwaga będzie bardzo przydatna. Z góry dzięki i wiem nie kupować Ducati :lol:

Podobno ten przebieg jest udokumentowany jakimś dokumentem angielskim, ale jak wiemy pewnie można go kupić na allegro:) Książki serwisowej nie posiadają Tyle wiem po rozmowie przez tel.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1589583520

I jeszcze powiedzcie ile szykowac kasy na seriwis taki po zakupie paski płyny itp.

pio    0

Fajny. Wszystko w oryginale. Tylko znowu ten przebieg. :lol: Pakiet startowy moim zdaniem - licząc z oponami to jakieś 2 tysie.

No węgla to ma tam nawalone :mrgreen:

Nie wiem, czy nie stoi już trochę czasu.

Najważniejsze są oględziny "na żywca" - najlepiej w serwisie, w którym na słowo "Ducati" nie rzucają kamieniami albo wyrazami ogólnie przyjętymi za obraźliwe ;) :lol:

Podobno ten przebieg jest udokumentowany jakimś dokumentem angielskim, ale jak wiemy pewnie można go kupić na allegro:) Książki serwisowej nie posiadają Tyle wiem po rozmowie przez tel.

I jeszcze powiedzcie ile szykowac kasy na seriwis taki po zakupie paski płyny itp.

Wszystkie sztuki ktore wystawiają maja niby udokumentowany przebieg. Faktyczny przebieg egzemplarzy z anglii mozna sprawdzic po numerze MOT i rejestracji- na pewno go maja

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Ow ... G_10020539

Wszystkie sztuki ktore wystawiają maja niby udokumentowany przebieg. Faktyczny przebieg egzemplarzy z anglii mozna sprawdzic po numerze MOT i rejestracji- na pewno go maja

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Ow ... G_10020539

Właśnie ta babka coś gadała to chyba własnie o tym że jakiś niby dokument wiarygodny od angolów ale ja tam i tak jestem niedowiarkiem:)

Fajny. Wszystko w oryginale. Tylko znowu ten przebieg. :lol: Pakiet startowy moim zdaniem - licząc z oponami to jakieś 2 tysie.

W porywach do 3 kpln :lol: - tyle mnie wyszło z tylną oponą i akumulatorem. Wyskoczył też czujnik ciśnienia oleju z 170 zł...i tak ziarnko do ziarnka...3200 zł

Tak liczyłem ze te 3k musze mieć. Opony nie są takie tragiczne na ten sezon powinny wystarczyc. Ale zobaczymy byle klekotał dobrze :)

Szkoda, że jest z Wlk. Brytanii, możesz mieć problemy z elektryką i schodzącą powierzchnią lakieru z silnika, obejrzyj dokładnie silnik z każdej strony oraz kable i styki w elektryce.

A tak po fotkach- bardzo ładny monsterek:) również przykuł moją uwagę:)

pio    0

Ale skoro jest z GB to powinien mieć reflektor przystosowany do ruchu lewostronnego - na zdjęciu nie jest. Na pewno już w Anglii wymienili żeby Polak miał taniej. ;)

pio Ty widzisz po tych fotach czy on jest przystosowany do lewej strony? Jak to poznać?

Ale skoro jest z GB to powinien mieć reflektor przystosowany do ruchu lewostronnego - na zdjęciu nie jest. Na pewno już w Anglii wymienili żeby Polak miał taniej. ;)

Sory myślałam o tym monsterku-> http://otomoto.pl/ducati-monster-ducati-monster-900s-i-e-M2589683.html bo Gost tez o niego pytał ;-)

pio    0

Jak spojrzysz na szkło reflektora to masz - nie do końca teraz znajduję odpowiednie określenie - "kreski" na kloszu. Dla ruchu lewostronnego ta kreska idzie od środka w stronę godziny 2 dla prawostronnego w stronę 10. Mam nadzieję, że w miarę dobrze to określiłem. Chodzi o lepsze oświetlenie drogi przed kierowcą - w wersji europejskiej z prawej strony świeci - powiedzmy - wyżej; dla brytyjskiej z lewej strony - aby nie oślepiać jadących z przeciwka.

pio    0

Sory myślałam o tym monsterku-> http://otomoto.pl/ducati-monster-ducati-monster-900s-i-e-M2589683.html bo Gost tez o niego pytał ;-)

Spoko, ale w sumie ten pierwszy wymieniony ma licznik w milach, więc pewnie również jest z GB, co potwierdza żółta tablica rejestracyjna.

na uk powinien miec chyba zegary kmh/mph, czyli moze to byc wersja US. Jesli tak popros o Vin i sprawdz czy jest cos na carfax.com 8-)

pio    0
na uk powinien miec chyba zegary kmh/mph, czyli moze to byc wersja US. Jesli tak popros o Vin i sprawdz czy jest cos na carfax.com 8-)

To, żeby już nie męczyć - wersje US mają reflektory symetryczne. Dobre to winko. 8-)

Własnie jestem świeżo po ogledzinach tego monstera. Z kolegą któremy dziekuje za pomoc doszlismy do wniosku po jazdach próbnych ze nie nadaje sie do kupna juz wiadomo dlaczego tyle tam stoi ;) Moze za 10 % tej wartosci byłoby warto :) A na dodatek ktoś go kupił w ciemno na kredyt i zarezerwował nie ogladajac. Desperaci. :)

Po pierwsze to na fotkach wyglada jak nie ten o niebo lepiej niz w rzeczywistosci po drugie jak widze ze prawie oleju nie ma to zastanawia kto i jak nim jezdził bez oleju?? :lol: ;) odpalic go nie mogli przez pół godziny ale wuja Józiu przyszedł z młotkiem i srubokretem i z taśmą klejąca to odpalił :) ale tylko na chwile. Pozniej i tak zgasł :) wógole to bym na dzien dobry 3 koła urwał pewnie ale juz go ktoś kupił nie oglądając wiec patrzyli na mnie jak na zabójce noworodków jak tylko wytykalismi im co jest nie tak. Teraz go szykuja dla kogos bo na południe jedzie to Józio bedzie miał prace :) To jest 900 a jedzie gorzej niż 600. A pozatym moja kolezanka z którą tam byłem powiedziała ze jest paskudny a z nią sie nie dyskutuje :mrgreen: eee szkoda gadac temat zamkniety tego egzeplarza. Maja tam jeszcze jednego S4 ale nie miałem tyle kasy :)

co myslicie o nim?

http://allegro.pl/ducati-monster-s4r-s- ... 57448.html

i M800

http://allegro.pl/ducati-m800-monster-m ... 40034.html

Jedno jest pewne zdjecia robią rewelacyjnie bo na żywo już wszystkie wyglądaja jednak gorzej ;)

Potwierdzam słowa kolegi...

Coś dziwnie słaby był. Mój SS 900 z 97 lepiej się zbiera a jest na gaźnikach. No i oleju prawie nie było, a to co było, było czarne i gęste jak smoła :shock: ... Niby jeździł ale coś podejrzanie był słaby.

Fakt, miał trochę dodatków z karbonu ale na samym karbonie nie pojeździsz :lol:

Po oględzinach może i bym go wziął ale po przejażdżce nie jest wart swojej ceny :cry:

Trudno, trza szukać dalej...

pzdr

Jesli karbon mial to dobrze bo to jest 900S i.e i powinien miec karbon (przedni blotnik, tylny, i nakladki od siedzienie) dodatkowo tylni zawias ohlins. Mam takiego samego moze do najszybszych nie nalezy ale do 120-125 mil poleci ;)

A, no popatrz. Właśnie zastanawiałem się czy ten Ohlinst to miał standard czy ktoś zamienił.

... czyli jednak był w standardzie :) ...teraz już wiem! :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.