jakitaki 1 Napisano Maj 13, 2011 Juz po pierwszym treningu wolnym przed niedzielnym GP Francji . Dominował Stoner który zaraz na początku wystrzelił na 1.34 .7 i cały czas poprawiał wynik -ścinajac nawet jeden z zakretów prawie o metr :? a zakończył z 1.34.133 . Dani cały czas gonił czas Stonera i zakończył drugi z 1.34.431 , trzeci Dozios 1.34.808 . Szósty zakończył trening Valentino ze zmianami w motocyklu - silnik z nowym wałem oraz rama a właściwie przedni element łączacy przednie zawieszenie z silnikiem , podobno bardziej elastyczny przez co przód jest podobno bardzie wyczuwalny Tor Le Mans znany na całym świećie głównie z wyścigów Endurance - długość 4180 m - szerokość 13 m -ilość zakretów 13 - lewych 4 - prawych 9 - wybudowany w 1966 r 8-) - ostatnia modyfikacja w 2008 r Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 13, 2011 Po kolejnym treningu wolnym 1- Stoner jako jedyny poniżej 1.34 (1.33.782 ), 2- Simoncelli , 3- Pedrosa , 4- Hayden :clap: :clap: . Rosii dziewiąty. W kat Moto 2 nie : 1- Bradl ,2- Luthi, 3-Corsi . W wyscigu nie wystartuje Łukasz Wargala . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Maj 14, 2011 Po FP3 widać , że honda to całkiem inny świat. Wszystkie fabryczne motocykle w czołówce i do tego Simoncelli, po tym jak dostali nowe sprzęgła uciekli reszcie stawki. Yamaha , która zawsze dobrze jeździła w Le Mans również odstaje. Co z tego ,że prowadzi się dobrze jak brakuje 20 koników do hondy. Rossi narzeka ,że nadal ma problemy na wejściach w zakręty, brak wyczucia przodu i jeździ jak "stara babcia z torbami zakupów na plecach" :D jak to sam określił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Maj 14, 2011 Po kwalifikacjach widać w którym miejscu są Duki :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Maj 14, 2011 Wydaje mi się, że prace nad kolejnym Motogp D-2012, są zaawansowane i nieco spauzowali przy rozwoju tegorocznego modelu. Po co rozwijać coś, jak w przyszłym sezonie będzie nowy bike, o zupełnie innych parametrach... ale szkoda jak ch....j , że nasi z tyłu są.... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 14, 2011 No chyba tak to właśnie jest -zeby myslec o majstrze w tysiacach trzeba było już być w zespole i przygotować bajka , :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 15, 2011 zaraz startują 125tki a niebo nad torem zasnute chmurami - jest szansa ze popada, a wtedy to i Rossi moze bedzie mial szansę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 15, 2011 dzisiejszy warm-up w klasie GP byl bardzo fascynujący. Najpierw na pierwszym okrążeniu w motocyklu Lorenzo nie przytrzymały zimne opony i poszedł w szkodę - na dodatek jego motocykl spłonął, następnie doszlo do rękoczynów pomiedzy stonerem i de Puniet. Randy niecelowo zajechał drogę stonerowi, a ten mu sprzedał cios pięścią - efekt - 5000ojro kary dla stonera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Billy 0 Napisano Maj 15, 2011 online PL http://www.lshunter.tv/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=48999&tid=68150&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=322 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 15, 2011 ostatnie 3 okrążenia a Terol ma problemy z Vinalezem Ja pierd ole - kto nie widział co sie działo niech żałuje - pierwszy raz Terol nie wygrał w tym sezonie - Vinalez w ostatnim zakręcie wyprzedzuł terola i wygrał o setne części sekundy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Billy 0 Napisano Maj 15, 2011 Terol nie wytrzymal presji na plecach... ładny wyscig Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 15, 2011 Fajnie bylo kiedy Vinalez machał ręką, żeby Terol go wyprzedził a ten nie chciał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 15, 2011 Mark Marquez zwycięzcą w kategorii Moto2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 15, 2011 no i mamy pierwsze podium dla Ducati oto jak wygląda końcowa 6: Stoner -> Dovizioso -> Rossi -> Lorenzo -> Simoncelli(z przejazdem przez box) ->Spies Pedrosa ma złamany prawy obojczyk Ale z karą dla Simoncelliego to przegfieli na maksa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Maj 15, 2011 Nooo dziś wszystkie klasy pokazały coś ciekawego... Ducati na podium trochę przez szczęście/przypadek, ale się dzieje.... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Furious 0 Napisano Maj 15, 2011 Generalnie genialny weekend. Super fajnie się oglądało. Ciesze się że Casey wygrał i Rossi (fartem trochę) jest na podium :) KURDE UWIELBIAM WYŚCIGI XD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Maj 15, 2011 Popatrzcie na klasę 125 ile w Hiszpanii mają młodych talentów!!! A u nas nadal króluje discopolo/hiphop + dres i bmw.... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Maj 15, 2011 Co do akcji z Simoncellim to nie mam zdania, jak by mi to pokazali z góry to może bym sobie wyrobił zdanie. Generalnie lubię gościa, ale jeśli złożył się w zakręt będąc na wysokości gościa którego właśnie wyprzedzał, to jest to deczko nie fair. Szczególnie jeśli zajechał mu drogę i nie zostawił mu miejsca. Ale to tylko moje dywagacje, nie pokazali ujęcia z helikoptera na którym ewidentnie by było widać czy Marco rzeczywiście zawinił czy Pedrosa speniał i odprostował furę w zakręcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Maj 15, 2011 Nie lubię Pedrosy, ale Simoncelli zajechał mu drogę. Krencik, ale on nie dostał kary przejazdu przez BOX :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 15, 2011 No weekend dostarczył kupe radochy :D i nasze pudło :clap: A odnośnie akcji Simoncelliego ,genialna jazda ale zimnej krwi jeszczemu potrzeba- ogladałem to kilka razy z różnych ujeć , poza helikopterem ;) chciał chop wyprzedzić po zewnętrznej i w zakrecie ( uwazam) za bardzo zacieśnił kładąc się wrecz na Daniego nie pozostawiając mu pola manewru wiec myślę ze wina była ewidentna co się pewnie w zawodach zdaża :? Tylko bidny Dani - taki kruchy jakis :cry: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Maj 16, 2011 A ja lubię Daniego chociaż nie jest medialny i nie robi show. Simoncelli ewidentnie zajechał drogę Pedrosie. Przed wejściem w zakręt Dani był przed Simoncellim, który poszedł po zewnętrznej i nie zostawił miejsca Daniemu i mimo pełnego hamowania nie miał się gdzie zmieścić. Yamaha nie ma Rosiego i jego ekipy i zaraz widać ,kto rozwijał motocykl. Forowali Lorenzo to im podziękował, tak samo było w hondzie nie chcieli się zgodzić na to, że Rossi jako marka będzie konkurował z koncernem. Na wyścigach widać ile jest fanów Vale niezależnie od tego na jakim motocyklu jeździ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Maj 16, 2011 Troche sie z Wami nie zgodzę 1. Stoner powinien byc ukarany o wiele okrutniej. Zawieszony na 5 wyscigów? Wiecej? Takie zachowanie to jak Nasi kochani kibice z ....... co to jest? 2. Przesadzacie z tym Simonciellim. lorenzo zrobił to samo w tym samym wyscigu z Devi tylko ten miał farta i sie nie wywrócił. Czesto, bardzo często się zdarza, że jeden drugiemu zamyka drzwi, tak? Obaj szli na max, obaj opóźnili hamowanie. Widać jak Pedroza sam przesadził z opóźnieniem jak przy hamowaniu podnosi mu sie tylne koło. Obaj szli na całośc z ta różnicą, że prawdopodobnie jakimś cudem przy tej prędkości Simo by zakręt może pokonał natomiast Pedro juz nie. Ewidentny incydent wyścigowy, ale nagonka na Simo jest więc.....kropla drąży skałe..... 3 Rossi jest mistrzem. Maszyna trochę lepsza i byłoby juz tak w każdym wyścigu. mądrze, że odpuścił na koniec, barzdo mądrze. 4. nie zgodzę się z Jankiem, że nie rozwijają 800. To co ustala zaadoptują do 1000, a druga rzecz przy takich nakładach i takim szumie medialnym, odpuszczą sezon przecież to nie nasi piłkarze???? Jest jeszcze troche wyścigów. Wyobrażacie sobie, że do końca jadą z tyłu, tego nawet ja bym nie wytrzymał!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Maj 16, 2011 Tak jak pisze Franz Ducati, a napewno Rossi nie może pozwolić sobie na "odpuszczenie" sezonu. Przecież motocykl na przyszły rok jest niejako rozwinięciem tego z bieżącego roku. Nie zgodzę się jednak z Franzem co do "zamknięcia drzwi" tu już było ostre przegięcie i nijak to się miało do sytuacji Lorenzo/Devi. Koło w górze znaczy mocniej schamować się nie da, a na przednim kole z wcisniętym heblem w zakręt nawet Rossi się nie złoży. Simo jeździ ostro może czasami zbyt mocno. Pamiętacie jak w 250tkach zajechał drogę na prostej startowej H. Barberze? Na nieszczęście dla Barbery wcisnął mu hamulec i to musiało dopiero boleć. Gdyby nie ten manewr Barbera wygrał by wyścig bo jego motocykl był tyle szybszy że do kreski wyprzedzał Simo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Maj 16, 2011 Tak jak pisze Franz Ducati, a napewno Rossi nie może pozwolić sobie na "odpuszczenie" sezonu. Przecież motocykl na przyszły rok jest niejako rozwinięciem tego z bieżącego roku.Nie zgodzę się jednak z Franzem co do "zamknięcia drzwi" tu już było ostre przegięcie i nijak to się miało do sytuacji Lorenzo/Devi. Koło w górze znaczy mocniej schamować się nie da, a na przednim kole z wcisniętym heblem w zakręt nawet Rossi się nie złoży. Ok, Ok, Ok. Ale co mnie to obchodzi, że sie nie da mocniej zahamować! To co jechał za szybko, tak? Dawno mówiłem żeby ograniczyć predkość na tych dibelskich wyścigach, w mieście 50 km/h....... Druga rzecz. Kto był pierwszy w zakręcie? Trzecia. Jakby jechali o 20% wolnie, i Pedro by przyhamował, wszystko by sie skończyło jak zwykle bez wypadku, czy Simo byłby ukarany bo nastepnym krokiem takiego manewru moze byc to co się zdarzyło. A jakby jakimś cudem Pedro się nie wywrócił, nie złamał obojczyka przejechał przez zakręt i później wygrał z Simo to też by go karali? A jakby zobaczyc nastepny krok po zdarzeniu Stonera. Wywraca sie Randy tak niefortunnie, że zostaje kaleką! To wtedy 5001 euro kary..... Ja miałem podobne zdarzenie jak Stoner, tylko nie zahamowałem a dodałem gazu aby się prześlizgnąć. po całym zdarzeniu nawet mi przez mysl nie przyszło żeby ukrzyżować chłopaka...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Maj 16, 2011 W wywiadzie Rossi powiedział, że to była ewidentna wina Simo. Dodatkowo powiedział, że w końcu dobrze czuł się na Ducati, że od początku do końca motocykl był przewidywalny, a jemu dobrze się jechało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach