77royal 0 Napisano Maj 16, 2011 Coś kierowcy motogp delikatne się robią jak primadonny. Szkoda Pedro ale jeszcze bardziej Simka. Ma chłopak talent. Mimo nadwagi wyprzedzić po zewnętrznej jednego z naj To jest coś…. Na powtórkach widać jak Dani przejeżdża przez nierówności co mu destabilizuje moto i ewidentnie odprostowuje i bum. Gdyby nie to skończyło by się na widowiskowym sklejeniu jak podczas słynnej bitwy na laguna seca pomiędzy Rossim a Stonerem. To prawda ze manewr był bardzo ryzykowny tylko niech ktoś mi powie jak inaczej jak nie ryzykując można wyprzedzić mistrza na takim samym moto do tego będąc o połowę cięższym….. Przeginaja już z tym safery. Oby MotoGP nie stało się tak nudne jak F1 Warto wspomnieć jeszcze o kolejnym incydencie z Jerez kiedy to rossi w ewidentny sposób przepałował i wbił się w Stonera. Oczywiście nie został ukarany. Simonceli powinien był stać w tym wyścigu na pudle tyle ze wtedy rossac oglądał by rozdanie nagród z paddocku…. Efektem całego tego zajścia jest to ze jeszcze bardziej oczy świata skupiają się na simoncellim i powoli tworzy się klejna legenda moto Gp. Na trybunach prócz zótych flag 46 coraz więcej widać tez 58. Pomimo ze jeździ na hondzie jest moim faworytem….Ma 24 lata , talent oraz czas by zjeść dinozaury…. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Maj 16, 2011 Popieram, ale dodam, że jeszcze i jego i kilku innych doprowadzi The Doctor do płaczu i wyleczy zarazem. A jeszcze jedno. I co? Yamaha staneła? W pewnym momencie było widać, że prędkości jej nie brakuje ( Lorenzo rossi). Spis najwieksza predkość w wyścigu! Więc co jest grane? Przyznam, że jest to troche zadziwaijące, faktycznie ta ekipa Rossiego to tacy mistrzowie? A hamowanie Ducati z Rossim na pokładzie to jakis kosmos! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Maj 16, 2011 Karze się za skutki i za to został Simoncelli ukarany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasper 0 Napisano Maj 16, 2011 Okazało się również ,że Rossi wyprzedził podczas żółtej flagi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 16, 2011 No ja sie w pełni zgadzam z Franzem i Royalem. Kto nie ryzykuje ten nie wygrywa, a nagonka na Simoncelliego jest przeokrutna. Spójrzmy rundę do tylu - Marc Marquez (na 99% to był on) przepalowuje zakręt i wjeżdza w innego zawodnika wywracając go - kary nie ma, pomimo ewidentnej winy Marca. Rossi i Stoner - bez kary, Stoner i jego cios karate - tylko kara pienieżna. Simo i jego manewr ( a trzeba miec jaja żeby od zewnątrz atakować) - opóźnił hamowanie na maksa i BYŁ z przodu - to Pedrosa spowodował wg mnie wypadek a nie Simoncelli. Simo będzie mistrzem świata prędzej czy później. Jest największy, najcieższy a walczy z najmniejszym i najlzejszym jak równy z równym. Brawa dla niego @Kasper - czy Rossi dostał jakąkolwiek karę za wyprzedzanie na żółtej fladze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmo77 0 Napisano Maj 16, 2011 Zgadzam się w pełni z Krencikiem - Pedrosa udeżył w tył motocykla Simiego, czyli Simi był przed Pedrosą. Gdyby Pedrosa nie udeży w Simiego, Simi przejechałby zakręt bez wypadnięcia ... a Pedrosa na pewno by przepałował Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Furious 0 Napisano Maj 16, 2011 Pedrosa ładnie kontratakował , ale Simo był przed nim w czasie składania się w zakręt. Jeżeli chciał odpuścić to zrobił to za późno, jeżeli chciał dalej walczyć to nie powinien odprostować moto tylko jechać dalej w złożeniu. Najwyżej byłby lowside a tak ma po obojczyku ( niestety). Cholernie szkoda mi obu, jeden jechał świetnie i dostał (niesłusznie) karę a drugi jechał świetnie i połamał obojczyk. Większą krzywdę i głupotę zrobił Rossi wywalając Stonera a kary nie było ani takiego naskakiwania na Doctora. Co do uderzenia Stonera we Francuza to nie widziałem, z tego co czytałem też bym się wnerwił ( a Stoner cały weekend nerwowy był) ale bym gościa nie uderzył. Mimo to lubię Stonera i chyba bym mu przebaczył :D Jak to kiedyś powiedział pewien motocyklista " To są wyścigi" ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Maj 16, 2011 Druga rzecz. Kto był pierwszy w zakręcie? Rozumiem, że to jedynie Ty miałeś nagranie z helikoptera do któego nikt inny - włączając komisarza wyścigu - nie miał dostępu? :lol: Być pierwszy w zakręcie to trochę więcej niż o długość przedniego koła :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakitaki 1 Napisano Maj 16, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=4kWAvnlf ... detailpage sie temat rozwinął , wrzucam póki jest - z której kamery by niezaglądać wychodzi wprost na opak :D , z tej Sic jest pierwszy sie zdaje :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Maj 16, 2011 http://resources.motogp.com/2011/05/15/ ... um_169.jpg I wszystko jasne. Jawny atak Daniego na objerzdzającego go simca. To z zazdrości pewnie albo zwątpił w siebie..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Maj 16, 2011 Tak mi teraz przyszło do głowy, że tak naprawdę to nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem w MotoGP podobne wyprzedzanie po zewnętrznej... Może to zaskoczyło Daniego, że ktoś dał ognia po zewnętrznej i dał radę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Maj 17, 2011 Wydaje mi się że tak właśnie mogło być. Pełne zaskoczenie, że taki klocek jak Simo, jest w stanie tak bardzo opóźnić hamowanie, złożyć się w zakręt i po zewnętrznej objechać Pedrose. Wyglada to tak, jakby hiszpan narobił w kombinezon i odprostował moto. Szkoda Simka, choć dzięki temu mamy pierwsze podiun dla Ducati. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach