Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kedzior

Monster 696 Zmiany w rocznikach

Polecane posty

Witam wszystkich jestem w trakcie poszukiwania zadbanego Monsterka 696 , mam jedno pytanie dotyczące Monstera 696,mianowicie

interesują mnie zmiany jakie poczyniło Ducati w Monsterze 696 w poszczególnych rocznikach np.. różnice między 2008 a 2009 , 2010 , 2011. Na 1 rzut oka widzę , że chyba kolektory poszły trochę do góry , masa silnika została chyba trochę ograniczona , może cie mnie

oświecić co jeszcze ??

Pozdrawiam

Adam

Generalnie kosmetyka, w 2009 roku zaczął wychodzić na lepszych oponach, kosmetyka bloku silnika, w 2010 roku pojawiły się większe osłony na wydechach, klamki z regulacją położenia oraz pojawiła się w wersja z ABSem. Pierwsze egzemplarze 696 miały problemy z wyciekiem z pod dekla alternatora, którą szybko poprawiono. W stosunku do pierwszych modeli zauważyłem również, że zmodyfikowano pokrywę filtra powietrza, ale to taka duperela. Reasumując - motocykl jest na przestrzeni tych lat dopieszczany, nie ma większych zmian konstrukcyjnych.

Dzięki za odpowiedź właśnie takiego info potrzebowałem..

pozdr

Adam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.