kedzior 0 Napisano Maj 31, 2011 Witam wszystkich jestem w trakcie poszukiwania zadbanego Monsterka 696 , mam jedno pytanie dotyczące Monstera 696,mianowicie interesują mnie zmiany jakie poczyniło Ducati w Monsterze 696 w poszczególnych rocznikach np.. różnice między 2008 a 2009 , 2010 , 2011. Na 1 rzut oka widzę , że chyba kolektory poszły trochę do góry , masa silnika została chyba trochę ograniczona , może cie mnie oświecić co jeszcze ?? Pozdrawiam Adam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Czerwiec 2, 2011 Generalnie kosmetyka, w 2009 roku zaczął wychodzić na lepszych oponach, kosmetyka bloku silnika, w 2010 roku pojawiły się większe osłony na wydechach, klamki z regulacją położenia oraz pojawiła się w wersja z ABSem. Pierwsze egzemplarze 696 miały problemy z wyciekiem z pod dekla alternatora, którą szybko poprawiono. W stosunku do pierwszych modeli zauważyłem również, że zmodyfikowano pokrywę filtra powietrza, ale to taka duperela. Reasumując - motocykl jest na przestrzeni tych lat dopieszczany, nie ma większych zmian konstrukcyjnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kedzior 0 Napisano Czerwiec 3, 2011 Dzięki za odpowiedź właśnie takiego info potrzebowałem.. pozdr Adam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach