Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
br3b

Zakup motocykla, a wiek motocykla

Polecane posty

Przy założeniu, że zakup będzie kontrolowany, tj. w asyście osoby ogarniętej w temacie Ducatów (stan techniczny vs przebieg = adekwatny),

Przy założeniu, że nabywca nie zna się na mechanice pojazdowej (nie poradzi sobie nawet z banałami),

Który rocznik stanowić powinien granicę - jak stary ew. może być Monster, żebym nie zjadł zębów i nie osiwiał, drapiąc się po głowie, gdy coś zacznie się sypać? Dostępność części zamiennych vs rocznik, itp.

Rocznik, przebieg - gdzie jest granica sensowności zakupu "starego" motocykla marki Ducati?

Uogólniając: lepsza igła-stan '99 czy np. 620-tka na wtrysku w "dobrej" cenie, ale świeższa?

Budżet: 13k PLN - w co powinienem celować?

Stan motocykla zawsze odzwierciedla to jak właściciel o niego dba - co jest nadzwyczaj ważne szczególnie przy Ducati.

Jeżeli zakupisz moto, które było pod właściwą opieką, było regularnie serwisowane to możesz mieć gwarancję, że z takiego motocykla będziesz czerpał samą przyjemność.

Wielokrotnie miałem okazje widzieć motocykle kilkunastoletnie, o które właściciele tak dbali, że biły wyglądem i stanem technicznym niejedną kilkuletnią maszynę.

Ale, że wygląd to nie wszystko w przypadku Ducati to ważny jest jeszcze bieżący serwis techniczny, paski, zawory etc.

Nie wiem w jaki segment celujesz - jeżeli w monstery to jak już nadmienił lkrencik zakładany budżet wystarczy aby kupić dobrą 620

Niestety Kolego tutaj reguły brak. Sprzęty są tak różne , że ich wiek najczęściej ma najmniejsze znaczenie. Tak jak prosiłem , poczytaj w historycznych wątkach. Znajdziesz mnóstwo cennych wskazówek. :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.