Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

arvent

Project 695/Project S2R cafe

Polecane posty

Weź przykład z Theo (lub zemnie) zmień przednią lampę na coś w lustrze...

Myślałem nad tym, ale jeszcze nie mam ostatecznej koncepcji na przednią lampę. Rozumiem, że chodzi o słabe światło z fabrycznej? Gdzieś w swojej bazie zdjęć mam multi refrector PIAA.

Znacie może jakąś inną firmę poza alpina co robi dobre fele szprychowe na monowahacz??? Znalazłem dwie foty, gdzie zastosowano fajne felgi, ale nie wiem czyj to produkt:
Mv Agusta Brutale 800 One by Officine GP Design 07.jpg
a11001bf-e351-455b-88b8-b66a4bb8a6f2.png
139195fc-adcd-43cb-b8ce-bc46de946a22.png

Wielkie dzięki! To ta firma :mrgreen:  nie mogłem rozszyfrować logo z rantu felgi, ale teraz jestem pewny. Alpina robiła felgę do wahacza jednoramiennego w Moto Guzzi, ale nie pasuje do monstera.

No mi  KINEO bardziej przypadło do gustu jak myslałem o felgach szprychowych, zresztą dalej mysle a w myslach fundusze nieograniczone :mrgreen:

Paint, ale robi robotę ...takie coś ma jeździć w najbliższym czasie ...jeżeli tylko nie zniszczy mnie okres sprowadzania felg i układu Fresco ...temat cafe racer S2R uważam, za otwarty :twisted:
S2Rcaferacer.jpg
(przedniego koła nie dałem razy zwizualizować..)

Napisano (edytowany)

moim zdaniem robienie z monstera cafe racera to absurd. linia tego motocykla zupelnie nie pasuje do cafe racerow i customow w stylu lat 70tych. nie ten sprzet. monster sam w sobie jest wariacja nt. cafe i poprawianie tego niewiele wnosi, raczej psuje sie efekt. [desmo] zawsze bedzie zadarta a geometria zbyt dynamiczna. 

to co pokazujesz wyglada na zalozenie wydechu i zmiane felg w monsterze. fajnie, ale to nadal bedzi emonster nie cafe racer jak np. te robione na sr500  ;)

co nei znaczy, ze felgi mi sie nie podobaja :)

Edytowano przez emvespa

wwk    0

Z monstera można zrobić cafe tylko trzeba zmienić zbiornik i siedzisko, a to wymaga trochę konsekwencji.

moim zdaniem robienie z monstera cafe racera to absurd. linia tego motocykla zupelnie nie pasuje do cafe racerow i customow w stylu lat 70tych. nie ten sprzet. monster sam w sobie jest wariacja nt. cafe i poprawianie tego niewiele wnosi, raczej psuje sie efekt. [desmo] zawsze bedzie zadarta a geometria zbyt dynamiczna. 

to co pokazujesz wyglada na zalozenie wydechu i zmiane felg w monsterze. fajnie, ale to nadal bedzi emonster nie cafe racer jak np. te robione na sr500  ;)

co nei znaczy, ze felgi mi sie nie podobaja :)

Zgodzę się, że to nie będzie taki cafe racer znany nam z historii Wielkiej Brytanii, nie podwyższę mu zadupka, nie zmienię baku ...doceniam linię monstera, dlatego kupiłem S2R, a nie Sportclassica. Mimo to, monster może zyskać wiele cech tamtych motocykli, robiąc z niego coś pośredniego ....ani klasyczny monster, ani typowy sportclassic. Wrzuciłem wizualizację zmian jakie mam nadzieję zdążyć zrobić do Rybnika ...reszta wymaga czasu, w tym pieniędzy, więc będzie procesem na lata. Monster jest względnie wąski, ubranie go w szprychy, opona Dunlop D616, clip-ons, okrągła lampa, sety ustawione na max do tyłu, czarny silnik ze srebrnym ożebrowaniami, inne malowanie baku i retro napis DUCATI ...to chyba coś al'a cafe racer? :ph34r: Jak nie, to przynajmniej kurtkę mam Ton-up :D

P.S. Jak Monster zgwałcił Sportclassica, to nie może istnieć ich dziecko?

Wiesz, mi sie podoba strasznie linia monstera. Jest klasyczna, sportowa, a rownoczesnie elegancka, szczegolnie S2R. Fajnie podkreslac te cechy, niefajnie robic z tego cos, czym nie jest:) klasyka sama w sobie, nie musi nic udawac ;)

Wiesz, mi sie podoba strasznie linia monstera. Jest klasyczna, sportowa, a rownoczesnie elegancka, szczegolnie S2R. Fajnie podkreslac te cechy, niefajnie robic z tego cos, czym nie jest:) klasyka sama w sobie, nie musi nic udawac ;)

Mam szacunek do włoskich projektantów, chyba zmianami nie spierdzielę ducha monstera, nie mam zrąbanego gustu, to zaufać mi w kwestii persolanizacji :mrgreen: Jak na razie przeżywam problemy natury: okres oczekiwania na części vs. uciekający sezon ...o felgach Kineo nadal nie mam dobrej oferty, a z opinii na innych forach, wyczytałem, że czas oczekiwania na zamówione kółeczka, to ładnych kilka tygodni ..z naciskiem na dwa miechy. Wydech już zamówiłem, ale przygotowanie całego wydechu, to z informacji jaką otrzymałem: 30-45 dni od czasu zaksięgowania przelewu. Na Rybnik nie zdążę ani z felami, ani z wydechem ...przyjadę jak matka Armed mi go dała ...z małymi dodatkami :twisted:

wwk    0

Małe, a cieszy ...i dużo taniej od Rizomy

attachicon.gifCAM00113.jpg

attachicon.gifCAM00124.jpg

attachicon.gifCAM00127.jpg

Toż to jak ryżoma spy-r wygląda, było to nowością jakieś 2-3 lata temu. 

Podobno kopiowanie jest najwyższą formą pochlebstwa i proszę. 

Dobrze, że włosi w rizomie mają swój dział designu, bo inaczej małe chińskie rączki brzydkie rzeczy by robiły.

Dajcie linka jak możecie do tych luster "prawie jak rizoma". Swoje połamałem, muszę się rozglądnąć wkrótce za czymś.

KGr    1

bez wideo twoj post sie nie liczy! :D

Nooooo!!! Zakładaj i dawaj nad morze!!! :twisted:

Video w mieszkaniu, jak dmucham w rurę i udaję wrum wrum? Przekładka Fresco na miejsce Virexa na początku przyszłego tyg ..w weekend atakuję zachodnio-pomorskie, a przed nie da rady założyć. Videłło będzie za tydzień (wtedy będę też we Wroclove, więc KGr ..ujrzysz i usłyszysz ;D), foty też, bo Fresco chce, żebym przesłał 5 zdjęć HQ.

xyntR ...widzimy się za prawie dwa tyg ;P

KGr    1

No bardzo chetnie :) Nieomieszkaj przedzwonic! :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.