Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
urboss

Monster 696 - zabezpieczenie przed przecieraniem baku

Polecane posty

Hej, chciałbym zapytać, czy ktoś może mi polecić jakieś rozwiązanie dla problemu z wycieraniem osłony baku w Monsterze 696 czarny mat? Bak wytarł się w dużej mierze ze względu na ochraniacze na kolana w których jeżdżę ale wiem że potrafi się wycierać nawet od samych spodni, więc problem jest raczej dobrze znany. Właściciel innej marki polecił i pastę polerską aby usunąć obecne wytarcia i zabezpieczenie na przyszłość samoprzylepną folią, którą można kupić w sklepie papierniczym. Zastanawiam się, czy w przypadku Monstera 696 gdzie mamy do czynienia z plastikiem na baku a nie z blachą i normalnym lakierem, pasta polerska będzie dobrym rozwiązaniem. Ktoś ma doświadczenie w tym temacie?

Specjalistą nie jestem ale na zdrowy rozsądek wydaje się, że pasta polerska tutaj raczej tylko pogorszy sprawę ponieważ zawiera ona drobinki ścierne, które w efekcie tarcia jeszcze bardziej wytrą/wypolerują ten czarny mat.

Ale to tylko moja teza więc głowy nie daję :D

A gdzie coś takiego można kupić w sensownej cenie i z niewyciętym kształtem? Te powycinane kształty (pewnie również ten dla Monstera) nie będą się nadawać bo mi się wyciera przy samych kolanach a tak jak widziałem tego typu zabezpieczenia dla Monstera są krócej przycinane.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.