Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Fifi

Monster 620, I.E, SI.E

Polecane posty

Jak w temacie może ktoś mi wytłumaczyć dokładne różnice jakie występują w modelach zwykłym, I.E oraz S I.E? Po podstawowym przejrzeniu parametrów na Bikez.com nie różnią się. Chciałbym zaspokoić ciekawość! ;>

I od razu może coś o numeracjach która licza co oznacza. Czy to ma jakieś znaczenia np. 848, 1098 etc etc.

No panie... elementarne braki w wiedzy ;)

Gamma in produzione:

Monster 620 i.e. - dark (arriverà in seguito), standard, s (fianchetti e paracalore in carbonio, cupolino, forcellone alluminio, puntone di reazione regolabile) - 60cv @ 9500 giri/min - 177 kg

W skrócie 620 ,848 1098 to pojemności silnika w cm3 (z wyjątkiem monstera 796 i hypka 796 bo one mająo ile pamiętam 803cm3)

I.e to iniezione elettronica czyli wtrysk elektroniczny.

Nie ma Monstera 620 ... jest tylko 620i.e.

Dark to wersja low cost w ciemnym matowym kolorze... Występowala jako 5 biegowa z jedną tarczą i 6 biegowa z dwiema tarczami.

Wersja S to tak jak wyżej po włosku sprot czy coś... parę karbonowych dodatków itp... przetłumacz sobie i napisz tutaj wszyskim w ramach pracy domowej :)

http://it.wikipedia.org/wiki/Ducati_Monster

z wyjątkiem monstera 796 i hypka 796 bo one mająo ile pamiętam 803cm3)

....M750-748,M800-803,M900-904,M1000-997,M1100-1078...itd sporo tych wyjątków będzie ;)

Czepiam się,nie? ;)

Nie !! Dobrze wiedzieć :)

Gdzieś zasłyszałem, że dopiero te dwa modele wymienione przeze mnie mają inną pojemność. (no nie liczę 1098r) :)

nawet nasze 620 oszukują - 618 ccm pojemności mają :D

To już wiem czemu tak słabo idzie... Myślałem że jest to 620cm3... oszukańce te makarony !!

Dark to wersja low cost w ciemnym matowym kolorze... Występowala jako 5 biegowa z jedną tarczą i 6 biegowa z dwiema tarczami.

To u mnie jest w takim razie coś zakombinowane :) mam 620 i.e. Dark z 2002 roku, 2 tarcze z przodu i 5 biegów. No chyba, że szósty jest zablokowany jak poziomy w grach - jak Monster uzna, że już umiem w miarę jeździć to mi odblokuje szóstkę ;)

To u mnie jest w takim razie coś zakombinowane :) mam 620 i.e. Dark z 2002 roku, 2 tarcze z przodu i 5 biegów. No chyba, że szósty jest zablokowany jak poziomy w grach - jak Monster uzna, że już umiem w miarę jeździć to mi odblokuje szóstkę ;)

Tylko uważaj żeby Ci sie czasem nie włączył czasem GOD MODE ;D

Raczej mi god mode nie grozi, ja jestem nowicjuszem świadomym swoich umiejętności, a raczej ich braku :)

Żeby nie było OT to zgłębiłem informacje o skrzyniach i z tego co doczytałem dopiero od 2004 roku były w 620 i.e. Dark rozróżnienie na: dwie tarcze i 6 biegów oraz jedna tarcza i 5 biegów. Dodatkowo skrzynia szóstka jest ze sprzęgłem APTC.

Mój SS ma wpisane 748, a nie idzie jak 748 a szkoda :evil:

Bo to SS .... :D

Monstery z 5 biegową skrzynią miały inną zębatkę z tyłu, chyba 46, bo mój ma 48z.

Mój SS ma wpisane 748, a nie idzie jak 748 a szkoda :evil:

Bo to SS .... :D

Monstery z 5 biegową skrzynią miały inną zębatkę z tyłu, chyba 46, bo mój ma 48z.

z posiadanej przeze mnie wiedzy w żadnym modelu ducati nie występuje żadna zębatka.

z posiadanej przeze mnie wiedzy w żadnym modelu ducati nie występuje żadna zębatka.

Hehe dobre, dobre, ale 100% true :)

Być może... Ale skoro na 500 userów forum tylko 5 osób zna poprawną nazwę to jak myślisz, której używać? naukowo-technicznej czy popularnej ?

Zawsze poprawnej :)

Przypomina mi się takie powiedzenie o milionie much co to się nie mylą ;)

a może tak?

"zębatka"

Akceptuję propozycję wykorzystywania cytatów podczas używania słowa "zębatka".

a może tak?

"zębatka"

Akceptuję propozycję wykorzystywania cytatów podczas używania słowa "zębatka".

z dopiskiem: tzw. "zębatka" :lol:

Trzeba połechtać troszę Theosia :lol: :lol: :lol:

Btw. Czy autor tematu zaspokoił rządzę wiedzy o Monsterze 620i.e. ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.