Fifi 0 Napisano Lipiec 11, 2011 Jak w temacie może ktoś mi wytłumaczyć dokładne różnice jakie występują w modelach zwykłym, I.E oraz S I.E? Po podstawowym przejrzeniu parametrów na Bikez.com nie różnią się. Chciałbym zaspokoić ciekawość! ;> I od razu może coś o numeracjach która licza co oznacza. Czy to ma jakieś znaczenia np. 848, 1098 etc etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 12, 2011 No panie... elementarne braki w wiedzy ;) Gamma in produzione: Monster 620 i.e. - dark (arriverà in seguito), standard, s (fianchetti e paracalore in carbonio, cupolino, forcellone alluminio, puntone di reazione regolabile) - 60cv @ 9500 giri/min - 177 kg W skrócie 620 ,848 1098 to pojemności silnika w cm3 (z wyjątkiem monstera 796 i hypka 796 bo one mająo ile pamiętam 803cm3) I.e to iniezione elettronica czyli wtrysk elektroniczny. Nie ma Monstera 620 ... jest tylko 620i.e. Dark to wersja low cost w ciemnym matowym kolorze... Występowala jako 5 biegowa z jedną tarczą i 6 biegowa z dwiema tarczami. Wersja S to tak jak wyżej po włosku sprot czy coś... parę karbonowych dodatków itp... przetłumacz sobie i napisz tutaj wszyskim w ramach pracy domowej :) http://it.wikipedia.org/wiki/Ducati_Monster Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Lipiec 12, 2011 z wyjątkiem monstera 796 i hypka 796 bo one mająo ile pamiętam 803cm3) ....M750-748,M800-803,M900-904,M1000-997,M1100-1078...itd sporo tych wyjątków będzie ;) Czepiam się,nie? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 12, 2011 Nie !! Dobrze wiedzieć :) Gdzieś zasłyszałem, że dopiero te dwa modele wymienione przeze mnie mają inną pojemność. (no nie liczę 1098r) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacaszef 0 Napisano Lipiec 12, 2011 nawet nasze 620 oszukują - 618 ccm pojemności mają :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 12, 2011 nawet nasze 620 oszukują - 618 ccm pojemności mają :D To już wiem czemu tak słabo idzie... Myślałem że jest to 620cm3... oszukańce te makarony !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacaszef 0 Napisano Lipiec 12, 2011 na bank to przez te brakujące milimetry odpalają dopiero za siedemnastym razem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yang 0 Napisano Lipiec 12, 2011 Dark to wersja low cost w ciemnym matowym kolorze... Występowala jako 5 biegowa z jedną tarczą i 6 biegowa z dwiema tarczami. To u mnie jest w takim razie coś zakombinowane :) mam 620 i.e. Dark z 2002 roku, 2 tarcze z przodu i 5 biegów. No chyba, że szósty jest zablokowany jak poziomy w grach - jak Monster uzna, że już umiem w miarę jeździć to mi odblokuje szóstkę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifi 0 Napisano Lipiec 14, 2011 Dark to wersja low cost w ciemnym matowym kolorze... Występowala jako 5 biegowa z jedną tarczą i 6 biegowa z dwiema tarczami. To u mnie jest w takim razie coś zakombinowane :) mam 620 i.e. Dark z 2002 roku, 2 tarcze z przodu i 5 biegów. No chyba, że szósty jest zablokowany jak poziomy w grach - jak Monster uzna, że już umiem w miarę jeździć to mi odblokuje szóstkę ;) Tylko uważaj żeby Ci sie czasem nie włączył czasem GOD MODE ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yang 0 Napisano Lipiec 14, 2011 Raczej mi god mode nie grozi, ja jestem nowicjuszem świadomym swoich umiejętności, a raczej ich braku :) Żeby nie było OT to zgłębiłem informacje o skrzyniach i z tego co doczytałem dopiero od 2004 roku były w 620 i.e. Dark rozróżnienie na: dwie tarcze i 6 biegów oraz jedna tarcza i 5 biegów. Dodatkowo skrzynia szóstka jest ze sprzęgłem APTC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 14, 2011 Tak jest APTC = drooogie :twisted: ale ponoć działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KingRider 0 Napisano Lipiec 14, 2011 Mój SS ma wpisane 748, a nie idzie jak 748 a szkoda :evil: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 15, 2011 Mój SS ma wpisane 748, a nie idzie jak 748 a szkoda :evil: Bo to SS .... :D Monstery z 5 biegową skrzynią miały inną zębatkę z tyłu, chyba 46, bo mój ma 48z. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomTom 2 Napisano Lipiec 15, 2011 tak 46.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 17, 2011 Mój SS ma wpisane 748, a nie idzie jak 748 a szkoda :evil: Bo to SS .... :D Monstery z 5 biegową skrzynią miały inną zębatkę z tyłu, chyba 46, bo mój ma 48z. z posiadanej przeze mnie wiedzy w żadnym modelu ducati nie występuje żadna zębatka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KrisB4 1 Napisano Lipiec 17, 2011 z posiadanej przeze mnie wiedzy w żadnym modelu ducati nie występuje żadna zębatka. Hehe dobre, dobre, ale 100% true :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 17, 2011 Wieniec zębaty. Czepialski ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KrisB4 1 Napisano Lipiec 17, 2011 Raczej o koło łańcuchowe się rozchodzi ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 17, 2011 Być może... Ale skoro na 500 userów forum tylko 5 osób zna poprawną nazwę to jak myślisz, której używać? naukowo-technicznej czy popularnej ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KrisB4 1 Napisano Lipiec 17, 2011 Zawsze poprawnej :) Przypomina mi się takie powiedzenie o milionie much co to się nie mylą ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Lipiec 17, 2011 a może tak? "zębatka" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 17, 2011 a może tak? "zębatka" Akceptuję propozycję wykorzystywania cytatów podczas używania słowa "zębatka". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KrisB4 1 Napisano Lipiec 17, 2011 a może tak? "zębatka" Akceptuję propozycję wykorzystywania cytatów podczas używania słowa "zębatka". z dopiskiem: tzw. "zębatka" :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Lipiec 17, 2011 Trzeba połechtać troszę Theosia :lol: :lol: :lol: Btw. Czy autor tematu zaspokoił rządzę wiedzy o Monsterze 620i.e. ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifi 0 Napisano Lipiec 19, 2011 Owszem zaspokoiłem ;) Dziękuje serdecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach