Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
rort

Uszczelka zbiorniczka pompy sprzęgła

Polecane posty

Jak w temacie. Szukam takowej uszczelki pod korek zbiorniczka płynu od pompy sprzęgła. Cylindryczny, mocowany osobno, łączony z pompą wężykiem. Mniejszy niż od hamulcowej. Jest gdzieś możliwość kupna takowej uszczelki, bo jak nie, to nowy zbiorniczek będę musiał zanabyć.

Zadzwoń do Darka lub Theodora może mają w skarbach, ewentualnie lepiej kupić zbiorniczek Rizomy niż oryginał.

Motomaniax.pl

No i tak: kupiłem zamiennik za 45PLN, ale oakzało się, że Brembo ma inną średnicę i wysokość korka. Gwint pasuje, ale samą uszczelkę trzeba symetrycznie ustawić przed przykręceniem korka, bo nie siada szczelnie tak jak w Brembo. Poza tym nowy zbiorniczek ma inny skos króćca i ni uja tego nie można zgrać, żeby estetycznie wyglądało na oryginalnym przewodzie zbiorniczek-pompa. Wziąłem więc uszczelkę ze zbiorniczka tylnego hamulca, a na tył dałem tą z nowo zakupionego. Głównym problemem było to, że jak dolałem płynu na max w zbiorniczku od sprzęgła, to gdzieś go spod korka zawsze wyciskało. Dzieje się coś takiego, że jak klamkę ściągam, to słychać 'pofukiwania' w okolicy pompy. Widac też, że płyn w zbiorniczku dostaje 'strzał' z przewodu idącego do pompy. To chyba nie jest normalne. Zaznaczam, że nie ma wycieków w okolicach innych niż spod korka. Ktoś coś wie na ten temat?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.