Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Włodi

Biegi nie chcą się redukować w Moster 750 :-(

Polecane posty

Witam,

Mam dosyć poważny problem ze skrzynią biegów w moim mosterze 750ccm z 2000 roku.

Mianowicie kiedy jadę na piątce i np. dojeżdżając do świateł redukuję biegi hamując silnikiem (oczywiście z międzygazem i sprzęgłem) biegi schodzą z 5 na 4 i z 4 na 3 normalnie ale gdy chcę zredukować do dwójki a potem do jedynki po prostu się ku*wa nie da... WTF???

Stopka zachowuje się tak jak gdybym miał jedynkę i wciskał ją jeszcze w dół. Nie ma nic, ani zgrzytania, ani nie włącza się luz ani nic innego. Po prostu zostaje na trójce (ewentualnie dwójce) i tyle...

Natomiast jeżeli mocniej "kopnę" w stopkę dopiero bieg schodzi niżej.

Ponadto czasami zdarza się że piątka nie wchodzi za pierwszym razem. Puszczam sprzęgło, okręcam gaz a biegu nie ma... muszę jeszcze raz nacisnąć sprzęgło, popchnąć stopkę w górę i dopiero piątka wskakuje...

Aha, no i takie dolegliwości pojawiły się kilka dni temu. Wcześniej nic podobnego nigdy się nie działo.

Proszę o poradę co może być tego przyczyną i co się w takich przypadkach powinno robić??

Mieliście koledzy (i koleżanki rzecz jasna) kiedyś podobny problem??

pozdr

Byłeś wczoraj u nas w serwisie, to trzeba było problem przedstawić. Byśmy się nad sprawą pochylili. ;)

Wczoraj jeszcze o tym nie wiedziałem bo ostatnie trzy dni ma moim moto śmigał Mateo i on zasygnalizował mi ten problem.

Monster jes bardzo wrażliwy na niski poziom oleju lub stary przepracowany.Biegi wtedy kiepsko wchodzą i ciężko znależ luz.Odkręć sobie od wieloklinu przy silniku łącznik stopki zmiany biegów i sprawdz czy wchodzą biegi.Mi stopka przeszkadzała w wbijaniu 1i 2.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.